POPULIARIAUSI TVORŲ TIPAI, SAVYBĖS, PATARIMAI

POPULIARIAUSI TVORŲ TIPAI, SAVYBĖS, PATARIMAI

Turintys nuosavą namą žino, kaip svarbu aptverti teritoriją: tvora ne tik atitveria nuo gatvės, smalsių praeivių žvilgsnių bei kaimynų, tačiau tarsi „užbaigia“ visą kiemo aplinkos dizainą bei gali tapti pagrindiniu teritorijos akcentu.

Šiame blogo įraše MOKI-VEŽI specialistai kalba apie populiariausius tvorų tipus Lietuvoje. Taip pat rasite ir naudingų patarimų apie tvoros įsirengimą, tad jei šis darbas jūsų vis dar laukia – susipažinkite!

Primename, kad MOKI-VEŽI rasite platų tvorų bei įrengimui reikalingų prekių pasirinkimą – nepamirškite pasinaudoti ir mūsų nuolaidomis.

KADA GERIAUSIA TERITORIJĄ APJUOSTI TVORA?

MOKI-VEŽI specialistai sklypą apjuosti tvora rekomenduoja jau pasibaigus namo statyboms ir aplinkos formavimui (arba tuomet, kai jau turite aiškią jos viziją). Taip sukursite bendrą vaizdą bei nerizikuosite, jog tvoros dizainas gali skirtis nuo namo bei aplinkos.

Kol vyksta statybų darbai, teritoriją galite aptverti laikina tvora.

KOKIĄ TVORĄ RINKTIS?

Norint išsirinkti tinkamiausią variantą, pirmiausia, sau atsakykite į šiuos klausimus:

  • Noriu aukštos ar žemos tvoros? Dvejojant dėl tvoros aukščio, atminkite, kad aukštesnėms nei 2 m tvoros reikalingas specialus leidimas.
  • Ilgaamžė ar tik laikina tvora?
  • Kaip prižiūrėti išsirinktą tvorą? Ar jos priežiūra reikalauja daug laiko bei išlaidų?
  • Noriu tvoros, kuri apsaugotų, ar atliktų tik dekoratyvinę funkciją?
  • Ar tvora tiks prie mano sklypo bei kaimynystės kraštovaizdžio?
  • Kiek noriu ir galiu jai skirti priežiūros bei išlaidų?

KOKIUS VARTUS RINKTIS?

Renkantis tvorą, numatykite ir kiek bei kokių tvoros vartų bei vartelių reikės. Paprastai statomas vartelių bei įvažiavimo vartų duetas, tačiau išėjimų gali būti ne vienas. Gerai numatykite, kiek jų bus, ir tik tada skaičiuokite tvoros ilgį bei reikalingų medžiagų kiekį.

Įvažiavimo vartams reikalingas 2,7-3 m plotis, kurio pakaks lengviesiems automobiliams.

KOKIE TVORŲ TIPAI POPULIARIAUSI LIETUVOJE?

Medinė tvora – ko gero, vienas populiariausių pasirinkimų. Nors ši tvoros apsauginė funkcija nėra didelė, tačiau ji iš kitų tvorų išsiskiria jaukumu bei grožiu. Ši tvora tinka beveik prie visų stilių architektūros, todėl neapsiriksite pasirinkę būtent medinę tvorą.

Daili medienos tekstūra, galimybė ją nudažyti bet kokia norima spalva, plačios derinimo su kitomis medžiagomis galimybės – šios tvoros privalumai. Be to, kaskart atnaujindami medieną, ją galite perdažyti vis nauja spalva. Visgi, medieną reguliariai reikia atnaujinti: aliejuoti, padengti priemonėmis, kurios apsaugo nuo aplinkos veiksnių ir t.t., todėl pasistačius medinę tvorą, darbai nesibaigs.

Metalinė tvora – vienas populiariausių pasirinkimų ieškant apsauginę funkciją atliekančios tvoros. Tai tvirtas, ilgaamžis pasirinkimas. Be to, metalinės tvoros suteikia plačią pasirinkimo galimybę: galime rinktis senovinio stiliaus, kalvio dirbiniais puoštą metalinę tvorą, arba modernų variantą ir t.t.  Visgi, metalas neatsparus rūdims, todėl šios tvoros paviršių reikia padengti apsauginėmis priemonėmis, kurios papildomai pareikalaus išlaidų.

Finansine prasme, metalinės tvoros bei jų priežiūra kainuoja daugiau, todėl MOKI-VEŽI specialistai siūlo ją rinktis priekinėje namo dalyje, o teritorijos kraštus galite aptverti, pavyzdžiui, plytomis, augalais ar kitu, mažiau išlaidų reikalaujančiu sprendimu.

Vinilinė tvora – ilgaamžė, nepūvanti ir neblunkanti tvora, kurios nereiks perdažyti. Visgi, šį privalumą galima matyti ir, kaip minusą: PVC tvoros visuomet išliks tokios, kokias pasirinkote, nes nepakeisite jų spalvos.

Taip pat turėkite omenyje, kad ant PVC tvoros, ypatingai tamsių atspalvių, labiau matosi purvas, todėl, nors ateityje ir nereikės investuoti į PVC tvoros atnaujinimą, gera aukšto slėgio plovimo įranga būtina.

Gyvatvorė – kaip tik jums, jei savo kieme norite „lengvumo“ jausmo, kuo daugiau natūralumo bei žalumos. Tai itin dažnas pasirinkimas Lietuvoje, kuris, ko gero, neturi minusų.

Nors tik pasodinus medelius, ir reikės šiek tiek palaukti, kol jie pasieks norimą aukštį, tačiau kruopščiai formuojant ir prižiūrint gyvatvores, galėsite džiaugtis nuostabiu kraštovaizdžiu ir žaluma savo kieme.

Savo teritoriją nusprendus apjuosti gyvatvore, jos priežiūrai reikės įsigyti specialias žirkles bei susipažinti su gyvatvorių priežiūros ypatumais.

Tikimės, kad mūsų patarimai padės jums apsispręsti bei išsirinkti geriausią variantą. Viską, ko prireiks tvoros įrengimui, rasite MOKI-VEŽI parduotuvėse. Linkime malonių darbų ir gražių rezultatų!

Bendri pranešimai , Idėjos ir patarimai

Palikite komentarą

*
*
*