GRANULĖS IR BRIKETAI: ESMINIAI PRIVALUMAI, SKIRTUMAI, „MOKI-VEŽI“ ASORTIMENTAS

GRANULĖS IR BRIKETAI: ESMINIAI PRIVALUMAI, SKIRTUMAI, „MOKI-VEŽI“ ASORTIMENTAS

Šildymo sezonui prasidedant, „Moki-Veži“ parduotuves bei mokivezi.lt asortimentą nuolat pildome pačiomis įvairiausiomis šildymo prekėmis: nuo šildymo katilų iki malkų, granulių, briketų. Labai daug atrinktų šildymo prekių ir šildymo kuras jau dabar – su puikiomis nuolaidomis! Pasinaudokite proga sutaupyti bei pasiruošti šildymo sezonui. O šiame blogo įraše ekspertas pasakoja apie pagrindines medžio pjuvenų granulių bei briketų savybes.

GAMINIMO PROCESAS, KALORINGUMAS

Tiek briketai, tiek granulės yra gaminamos iš sausų medžio pjuvenų bei medžio atliekų, kurios yra presuojamos. Specialus procesas bei išsiskirianti medžiaga šiam šildymo kurui neleidžia prarasti savo formos, todėl tame pačiame tūryje telpa itin daug briketų ar granulių. Granulių kaloringumas yra apie 4 300 kcal/kg, briketų – šiek tiek didesnis, apie 4 700 kcal/kg. Tiesa, jis gali skirtis priklausomai nuo gamybos būdo. Šiuo gaminimo procesu apsidžiaugs tie, kuriems svarbus tvarumas, – ir granulėms, ir briketams gaminti medis yra sunaudojamas visas. Taip pat šildymo kurui paprastai nesirenkami aukščiausios kokybės medžiai, kuriuos naudoja, pavyzdžiui, baldų gamintojai. Ir nors degimo metu į aplinką yra išskiriamas anglies dvideginis, medis per savo gyvenimą taip pat dalyvavo anglies cikle ir savo darbą atliko.

ŠILDYMO KATILAI

Šiuo metu rinkoje galima rasti išties įvairių šildymo katilų. Tiesa, dar prieš įrengiant namus ir planuojant šildymą, būtina nuspręsti, kokiu kuru šildysite savo būstą: granulėmis ar briketais? Briketus bei malkas galima deginti tame pačiame katile, tačiau svarstant apie šildymą granulėmis svarbu atminti, jog tinka tik granulinis katilas. „Moki-Veži“ rasite tiek kietojo kuro katilų, tiek įvairių krosnelių.

ŠILDYMO KURO LAIKYMAS

Kalbant apie šio šildymo kuro laikymą, svarbiausia atminti, jog jis neturi gauti drėgmės, kitaip sumažės kaloringumas. Jei taip nutiktų, jis gali būti nebetinkamas naudoti arba reikalauti papildomo džiovinimo. Tiesa, dažniausiai tiek briketai, tiek granulės parduodami drėgmės nepraleidžiančiose pakuotėse. Jas galite papildomai apvynioti plėvele.

KAINA

„Moki-Veži“ kasmet siūlo konkurencingas medžio pjuvenų briketų bei granulių kainas. Paprastai 10 kg briketų kaina yra apie 2 Eur, tačiau verta sekti ir nuolat atsinaujinančius „Moki-Veži“ pasiūlymus, kurie padės jums sutaupyti. O 15 kg granulių maišas be akcijos gali kainuoti apie 3 Eur.*

*Kainos – orientacinės. Sekite „Moki-Veži“ pasiūlymus bei išsirinkite tinkamiausią produktą atsižvelgę į specifines jų savybes.

Bendri pranešimai , Idėjos ir patarimai

Palikite komentarą

*
*
*