DARBAI SODININKAMS: KOKIE LAUKIA SAUSĮ?

DARBAI SODININKAMS: KOKIE LAUKIA SAUSĮ?

Sveikiname visus su prasidėjusiais naujais metais! Nors šventinis laikotarpis skirtas atsipūsti ir daugiau laiko skirti šeimai, sodininkai žino, jog naujų metų pradžia atneša naujų darbų. Veiklos šiuo metu dar nėra daug, bet po truputį galima imtis darbo.

Apie svarbiausias veiklas šį mėnesį kalba MOKI-VEŽI ekspertas.

TURITE KIEMĄ?

Apžiūrėkite augalus. Gausus snygis – žavus gamtos reiškinys, tačiau jam siaučiant nevalia pamiršti kiemo augalų. Per didelis iškritusio sniego kiekis gali nusverti įvairių medelių šakas, o pačius gležniausius medelius – ir nulaužti. Būtent todėl kviečiame reguliariai apeiti teritoriją ir nuvalyti sniegą nuo vaismedžių, vaiskrūmių, tujų, kitų dekoratyvinių (ir ne tik) medelių. Taip pat nepamirškite sutrypti sniegą aplink medžių kamienus.

VEJA

Ar žinojote, kad gausus sniegas ir jo tirpimas pavasarį gali sukelti pelėsį? Dėl šios priežasties nepalikite sukasto sniego kalnelių ant vejos ir jį nuvalykite.

APŽIŪRĖKITE DERLIŲ RŪSYJE

Žiemą, kai temperatūra ypač žema ir drėgmės itin daug, būtina reguliariai apžiūrėti ir rūsiuose laikomą derlių. Jeigu derlius yra sugedęs, reikia jį pašalinti, jog šis neužkrėstų kitų.

PASIRŪPINKITE SODO ĮRANKIAIS, INVENTORIUMI

Apžiūrėkite, nuvalykite ir artėjančiam darbų sezonui paruoškite sodo įrankius. Jei kokio nors trūksta, dabar – labai gera proga jį įsigyti. Juk MOKI-VEŽI parduotuvėse siaučia didysis žiemos išpardavimas, kurio metu daugeliui prekių taikomos įspūdingos nuolaidos. Susipažinkite čia.

PASIRUOŠKITE BŪSIMAM DAIGINIMO SEZONUI

Dauguma sodininkų jau pradeda galvoti apie būsimą daržą, daiginimą bei planuoja imtis ir ankstyvosios sėjos. Mūsų ekspertas primena, jog parinkti tinkamą sėjos laiką – be galo svarbu. Anksti pasėję, derliaus galite ir nesulaukti, mat pavasario šalnos ir permainingi orai gali būti pražūtingi. O pavėlavus pasėti galimas netinkamas dygimas, didesnė ligų bei kenkėjų tikimybė ir t. t.

Kada sėti norimas sėklas, paprastai nurodo gamintojas ant sėklų pakuotės – nurodytų terminų rekomenduojame laikytis. Anksčiausiai sodinamos mūsų mėgstamos salotos, žirniai, ridikėliai, petražolės, mat jie yra atsparūs šalnoms ir mėgsta drėgmę.

Į MOKI-VEŽI parduotuves jau keliauja sėjai reikalingas asortimentas geromis kainomis. Apsilankykite ir pasirūpinkite iš anksto, o su aktualiais pasiūlymais susipažinkite jau dabar www.mokivezi.lt!

GALIAUSIAI – PASIRŪPINKITE IR SPARNUOTAIS MŪSŲ DRAUGAIS

Žiemoti likę paukščiai, ieškodami maistelio, neretai susiduria su sunkumais. Kviečiame nepamiršti jų ir pasirūpinti, jog šie giesmininkai turėtų ko užkąsti. MOKI-VEŽI parduotuvėse galite įsigyti lesyklėlių ir paukšteliams jau paruošto sėklų mišinio. Taip pat galite pakabinti obuolį, lašinių gabalėlį. Atminkite, jog lesykla bei maistelis paukščiams turi būti iškelti saugioje vietoje, kur paukščių nepasiektų katinai ar kiti gyvūnai.

Bendri pranešimai , Idėjos ir patarimai

Palikite komentarą

*
*
*