GRILINIMO SEZONO PRADŽIA: KĄ ŽINOTI RENKANTIS LAUKO VIRTUVĖS ĮRANGĄ?

GRILINIMO SEZONO PRADŽIA: KĄ ŽINOTI RENKANTIS LAUKO VIRTUVĖS ĮRANGĄ?

Šiltu metų laiku daugelio kiemuose nosis džiugina ne tik pražydę augalai, bet ir lauke ruošiamas maistas. Visgi, šiuo metu grilių ir kepsninių pasirinkimas didesnis nei bet kada anksčiau, tačiau norint išsirinkti, galima ir suklysti: ne visi griliai ir kepsninės atitinka kiekvieno poreikius. Kaip rasti tai, kas labiausiai atitinka Jūsų poreikius?

„Nepaslaptis, kad maisto gaminimas lauke ant žarijų šiuo metu yra itin madingas, o tai paspartino ir pandeminiai ribojimai. Jų metu žmonės įsigijo nekilnojamojo turto, leidžia daugiau laiko namuose, pradeda domėtis naujais hobiais, o buvimas lauke padeda pabėgti nuo darbo ir rūpesčių, slegiančių tarp keturių sienų. Norint sulaukti kokybiško kepimo rezultato, svarbu teisingai pasirinkti lauko virtuvės įrangą bei įrankius – kiekvienas patiekalas turi skirtingus kepimo būdus, technikas ir receptus“, – sako „MOKI VEŽI“ marketingo vadovas Nerijus Višinskas.

Klasika: šašlykinė su grotelėmis žarijoms

Kompaktiška ir itin lengvai surenkama šašlykinė – lauko virtuvės klasika, žinoma kiekvienam. Ją itin patogu naudoti, kai sulaukiate svečių, organizuojate šventę, stovyklaujate ar mėgaujatės poilsiu gamtoje. Anot N. Višinsko tai puikus pasirinkimas nedidelei šeimai ar kompanijai.

Standartinę šašlykinę galima kūrenti tiek malkomis, tiek medžio anglimi, o jų galima rasti net degalinėse ar nedidelėse parduotuvėse. Dažniausiai šašlykinės yra išardomos ir esant poreikiui kompaktiškai transportuojamos, o tai svarbiausias aspektas vykstant iškylauti. Jų gamybai dažniausiai naudojamas kelių milimetrų storio karščiui atsparus metalas, todėl jos tarnauja labai ilgai.

„Tai – paprasčiausias būdas kepti lauke. Daugeliui žmonių, kurie į gaminimą lauke nežiūri kaip į hobį ar laisvalaikio praleidimo būdą, tai yra pagrindinis pasirinkimas. Ypač gera paprastų šašlykinių savybė – itin paprasta priežiūra: užtenka tik atvėsinti, išpurtyti, prabraukti vieliniu šepečiu ir ji paruošta sekančiam naudojimui“, – pasakoja „MOKI VEŽI“ ekspertai.

Apvali kepsninė – ir namams, ir gamtai

Mėgstančius didesnius susibūrimus su šeima ir draugais, turėtų sudominti apvalios kepsninės, kuriose galima sutalpinti įvairių proporcijų produktus. Pagrindinis šios kepsninės privalumas – dubens forma, dangtis ir emaliuoto plieno paviršius: šios savybės leidžia karštam orui tolygiai cirkuliuoti viduje. 36 centimetrų skersmens grilyje telpa net iki 2 kilogramų mėsos ar kitų maisto produktų.

Pasak „MOKI VEŽI“ ekspertų, ši iš formos puikiai atpažįstama nedidelė kepsninė tinka naudojimui tiek namų kiemo valdoje, tiek gamtoje, nes dėl savo dydžio yra itin patogi transportuoti automobiliu.

Neplanuotoms išvykoms – vienkartiniai griliai

Vienas paprasčiausių sprendimų, atsitikus neplanuotai iškilai gamtoje ir norint pasimėgauti ant žarijų keptu maistu – itin kompaktiško dydžio ir visur tilpsiantys vienkartiniai griliai. Juose jau yra ir medžio anglies, todėl nereikia niekuo papildomai rūpintis.

„Šios kepsninės nedidelės, vos 20-30 centimetrų ilgio ir pločio, todėl transportuoti jas itin paprasta net neturint vietos. Kitas šių grilių privalumas – priežiūra, nereikalaujanti jokių pastangų, nes vienkartines kepsnines galime išmesti kartu su buitinėmis atliekomis“, – tęsia „MOKI VEŽI“ ekspertai

Dėl nedidelio dydžio ant šių kepsninių telpa mažai patiekalų, o ir anglimis papildyti šių grilių neįmanoma. Visgi, jų kaina tesiekia tik keletą eurų, todėl rekomenduojama iškart pasirūpinti keliais vienetais.

Aliuminis katilas – būtinas turistinės kelionės atributas

„Sušalus po, pavyzdžiui, ilgo žygio, nėra nieko geriau nei ant laužo virta sriuba ar troškinys. Šiuo atveju pats naudingiausias įrankis – aliuminis iškylų katilas. Jame gali tilpti net iki 8 litrų maisto, todėl vienu gaminimu galima pavaišinti visą iškylautojų komandą“, – pastebi „MOKI VEŽI“ ekspertai.

Šiuolaikiniai turistiniai laužavietės katilai yra itin lengvi, todėl be varginančių pastangų transportuojami ilgo žygio pėsčiomis metu. Be to, papildomai įsigijus trikojį ir pakabinus katilą virš laužo vanduo užvirs dar greičiau ir gaminimas pagreitės, tačiau būtina atkreipti dėmesį, kad trikojį reikia ir nešti papildomai, o tai gali varginti.

Tinkama priežiūra leis naudotis ilgiau

N. Višinskas primena, kad stereotipinis šašlykinių, kepsninių, lauko gaminimo įrankių valymo būdas – maisto likučių ir riebalų nudeginimas, dažnai nesivarginant net nuplauti. Vis dėlto, šis metodas ne tik trumpina lauko virtuvės įrangos bei įrankių naudojimo laiką, bet ir palieka kenksmingų kancerogeninių medžiagų, kurias vėliau valgome.

Tam, kad grilius ar grotelės tarnautų ilgai yra itin svarbu juos išvalyti po kiekvieno naudojimo, o lengviausia tai atlikti specialiais valikliais. Jie puikiai susidoroja net su pridegusiais maisto likučiais: tereikia užpurkšti valiklį, palaukti 5 minutes ir nuplauti, ir kepsninė vėl bus kaip nauja!

 

Apie UAB „MAKVEŽA“: 

Lietuviško kapitalo UAB „MAKVEŽA“, valdanti statybos, remonto, apdailos bei sodo prekių prekybos tinklą „MOKI VEŽI“, Lietuvoje veikia nuo 2000 m. Šiuo metu 24-iose tinklo parduotuvėse, įsikūrusiose ne tik didžiuosiuose šalies miestuose, bet ir regionuose bei interneto parduotuvėje www.mokivezi.lt dirba daugiau nei 730 darbuotojų.

 

Daugiau informacijos:

Nerijus Višinskas

UAB „Makveža“ marketingo vadovas

Mob. +370 620 32743

Bendri pranešimai , Idėjos ir patarimai

Palikite komentarą

*
*
*