PELARGONIJOS: KAIP PRIŽIŪRĖTI ŽIEMĄ

PELARGONIJOS: KAIP PRIŽIŪRĖTI ŽIEMĄ

Vasarą ryškiais pelargonijų žiedais papuošti balkonai bei terasos išties traukia akį, o svaigus šių gėlių kvapas patinka kone kiekvienam. Šios gėlės – vienos populiariausių tarp augalų mylėtojų ne tik dėl savo stulbinančio grožio, bet ir dėl vaistinių savybių. Pasaulyje užfiksuota daugiau nei 250 pelargonijų rūšių!

Ar žinote, kaip jomis rūpintis orams atvėsus, kad pelargonijos saugiai peržiemotų ir savo grožiu džiugintų ir kitąmet? Su svarbiausiais patarimais susipažinkite šiame MOKI-VEŽI blogo įraše.

Iš lauko į namus

  • Kai orai atvėsta ir vidutinė oro temperatūra tesiekia +1-2 C laipsnius, pats metas pelargonijas iš lauko (terasos ar balkono) perkelti į vidų.
  • Tiesa, tai neturėtų būtų jūsų šilti namai ar palangės virš radiatorių: joms idealiausia +10-15 C laipsnių šiluma.
  • Puikiai tiks prieškambaris, šiltesnis uždaras balkonas ar žiemos sodas. Svarbiausia, kad čia patektų saulės šviesa, kurią šios gėlės itin myli.
  • Neturite uždaro balkono ar kitų šiai gėlei tinkamų sąlygų? Jų vazonus galite laikyti ir ant palangės, po kuria nėra radiatoriaus ar kuris šildytų minimaliai. Nors taip pelargonijos neturės ramybės periodo, tačiau dėl savo nereiklumo sulaukti pavasario gali ir tokiomis sąlygomis.

Gruodis – ramybės metas

  • Būtent dėl to šį mėnesį pelargonijas laistykite itin saikingai, o praėjus pusvalandžiui ar valandai po palaistymo, iš lėkštutės išpilkite užsilikusį vandenį. Taip išvengsite šaknų pūvimo.
  • Tiesa, jei ramybės periodu jūsų pelargonija išleis naują šakelę su žiediniais pumpurais, ją nuskinkite. Taip augalas ir toliau galės ilsėtis ramybės periodu.

Tręšimas

Daugiau naudingų patarimų apie sodininkystę, gėlininkystę ir augalų priežiūrą ieškokite mūsų Facebook paskyroje.

 

Bendri pranešimai , Idėjos ir patarimai

Palikite komentarą

*
*
*