PATARIMAI DVIRATININKAMS: KĄ SVARBU ŽINOTI PRIEŠ SEZONO PRADŽIĄ?

PATARIMAI DVIRATININKAMS: KĄ SVARBU ŽINOTI PRIEŠ SEZONO PRADŽIĄ?

Dviratis – nepakeičiama transporto priemonė, padedanti sutaupyti ne tik laiko, bet ir pinigų. Automobilį iškeitus į dviratį nebereikia galvoti apie kuro sąnaudas, parkavimo mokestį, o ir šios transporto priemonės priežiūra kur kas paprastesnė. Be to, nukeliauti iš vieno taško į kitą dviračiu kur kas paprasčiau, kadangi išvengiamos automobilių spūstys. Jau nekalbame apie sumažėjusią žalą mūsų gamtai!

Šiltuoju metų laiku nusprendus automobilį iškeisti į dviratį, dar prieš išriedant į gatves būtinai patikrinkite, ar jis saugus ir tinkamas naudoti.

Visų reikalingų saugos prekių bei dviračių detalių ir aksesuarų ieškokite MOKI-VEŽI. O dabar – svarbiausi MOKI-VEŽI specialistų patarimai dviratininkams.

Pirmas žingsnis – patikrinti dviračių padangas. Po žiemos, pirmąkart išriedant dviračiu būtinai patikrinkite jo padangas. Įsitikinkite, kad jose nėra skylučių, įtrūkimų ir jos tinkamos naudoti. Taip pat nepamirškite patikrinti ir jų slėgio. Miesto dviračiams rekomenduojama, kad šis būtų bent 3.0 atm. Atminkite, kad didesnis slėgis padangose užtikrins geresnį riedėjimą kieta kelio danga (asfaltas, miesto gatvės) bei gali apsaugoti nuo padangų prakirtimo važiuojant duobėtomis gatvėmis.

SVARBU: jei pastebėjote, kad padangos nusidėvėjusios, turi skylučių ar įpjovimo, prakirtimo žymių, būtinai jas pakeiskite naujomis.

Patikrinus padangų būklę, toliau imkitės dviračio grandinės. Ji turi būti be rūdžių ir lanksti. Jei po ilgo dviračio nenaudojimo laiko pastebėjote, jog grandinė surūdijusi, rūdis būtinai nuvalykite ir sutepkite specialiu, dviračių grandinėms skirtu, tepalu.

Vėliau patikrinkite stabdžius. Pažiūrėkite, ar jie gerai veikia ir nėra jokių pakitimų. Taip pat pastebėkite, ar stabdžių trinkelės neliečia ratlankio bei stabdžių disko. Lygiai taip pat – ir su pavaromis: patikrinkite, ar jos lengvai persijunginėja.

Toliau – sėdynės, vairo ir aksesuarų eilė. Prieš išriedant dviračiu patikrinkite, ar sėdynė patogi. Ji neturi būti nei per aukšta, nei per žiema. Taip pat ir dviračio vairas – atraskite jums patogiausią poziciją, įsitikinkite, kad jo rankenos – patogios, o jas suėmus jūsų rankos neslysta.

Pasirūpinti saugos priemonėmis – ypač svarbus žingsnis. Patikrinkite, ar veikia dviračio skambutis, žibintai. Papildomai pasirūpinkite saugos atšvaitais, liemene bei šalmu. Pastarasis, nors ir nėra būtinas, tačiau MOKI-VEŽI specialistai rekomenduoja jį dėvėti kiekvienąkart keliaujant dviračiu. Juk šalmas gali ne tik apsaugoti nuo rimtesnių sužalojimų, bet ir išgelbėti gyvybę.

Taip pat dažnai naudojantis dviračiu, pravers specialus veidrodėlis, dviratininko pirštinės ir nedidelė pompa, kuri bus „po ranka“ kaskart prireikus. Nepamirškite ir kokybiškos dviračių spynos, jei šią transporto priemonę planuojate palikti viešoje vietoje ar kieme, kol nenaudosite.

Linkime malonių ir saugių kelionių!

Bendri pranešimai , Idėjos ir patarimai

Palikite komentarą

*
*
*