IDĖJOS GĖLYNUI PAGAL SEZONĄ: KALENDORIUS

IDĖJOS GĖLYNUI PAGAL SEZONĄ: KALENDORIUS

Mielieji, vis dažniau MOKI-VEŽI specialistai sulaukia klausimų, apie įvairias gėles, jų žydėjimo laikotarpį, priežiūrą. Būtent todėl šiame blogo įraše su jumis norime pasidalinti kiekvienam gėlyno savininkui naudinga informacija apie tai, kokios gėlės žydi konkrečiu metų laiku bei mėnesiu.

Žinoma, turėkite omenyje, kad tam, jog žiedai išties džiugintų ilgą laiką, augalais būtina tinkamai pasirūpinti bei atkreipti dėmesį į jų auginimui tinkamas sąlygas: koks turi būti gruntas, rūgštingumas, kaip ir kiek laistyti, kiek šviesos augalui suteikti, kaip tręšti ir daugelį kitų niuansų. Visgi, pats svarbiausias – oro temperatūra: ne visi augalai lengvai perneša šalną ar kitais atvejais – karštį, tad konkrečius augalus sodinkite tik tada, kuomet oro sąlygos jam bus palankios.

O dabar susipažinkite, sėklų bei gėlių sodinukų ieškokite MOKI-VEŽI parduotuvėse ir gėlių žiedais džiaukitės nuolatos! Be to, nepamirškite pasinaudoti kaskart naujais MOKI-VEŽI pasiūlymais.

PAVASARIS

Pavasaris – stebuklingas metas, kuomet po žiemos miego pabunda gamta ir, žinoma, pamažu akį savo žiedais ima džiuginti gėlės.

Jau kovo mėnesį (žinoma, priklauso nuo oro sąlygų) gėlynuose pamažu pražysta gražuoliai eleborai, žibutės, snieguolės, krokai. Pirmajam pavasario mėnesiui įsibėgėjus – ir leukojos, tinkliniai vilkdalgiai, rūteniai.

Štai, balandį pražysta visų taip pamėgti narcizai, raktažolės, saulutės, hiacintai, pirmosios tulpės (apie jų sodinimą rudenį kalbėjome čia).

Gegužės mėnuo – ko gero, vienas gražiausių! Jo metu pilnai pražysta tulpės, prie žydinčių gėlių būrelio prisijungia plačiosios bergenijos, magnolijos. Antroje mėnesio pusėje kvapais ir spalvomis džiugina alyvos, medėjantys bijūnai, taip pat azalijos, rododendrai, putinai, karpažolė, gudobelė ir daug kitų augalų.

VASARA

Pirmajam vasaros mėnesiui prasidėjus, mus ir toliau džiugina bijūnai, pražysta linai, katilėliai, vijoklinės raganės, lelijos, žiognagė, sinavadai, astilbė, melsvė ir net jurginai!

Liepa – rožių žydėjimo metas. Kai gėlynas pakvimpa ir nusidažo rožių žiedų spalvomis, greta žydėti ima ir piliarožė, kreivuonis, gailiardija, saulėgrąžos, kosmėjos ir t.t.

Rugpjūtį žydintiems jurginams draugiją palaiko kardeliai, zinijos, burnočiai, kosmėjos, serenčiai, žioveiniai, soruolės, kanai.

RUDUO

Net ir orams vėstant, turime, kuo pasidžiaugti: rugsėjį gėlynuose vis dar žydi jurginai, o hortenzijų šakos – pilnos žiedų. Prie jų draugijos prisijungia rudenį žydinčios gėlės: astrai, kraujalakės, saulainės, chrizantemos, blakėžudės. Taip pat toliau žydi ir kitos gėlės.

Spalį paprastai vis dar žydi jurginai, snapučiai, rudbekijos, levandos, rudeniniai krokai ir t.t. Savo žiedais džiugina ir vėlyvosios rožės, raganės bei hortenzijos.

Paskutinį rudens mėnesį vis dar žydi medetkos, saulėgrąžos. Jei augo palankiomis sąlygomis, lapkritį taip pat vis dar žydi ir jurginai, rožės, plukės, astrai, našlaitės bei saulutės. Tam tereikia gerų oro sąlygų ir tinkamos šių augalų priežiūros.

 

Tai – tik dalis gėlių, kurios neretai sutinkamos mūsų gėlynuose. Kviečiame prisijungti prie mūsų Facebook paskyros, kur rasite daugiau naudingos informacijos sodo, daržo, gėlyno ir kitais klausimais. Gražių žiedų!

Idėjos ir patarimai

Palikite komentarą

*
*
*