VELYKINIŲ KIAUŠINIŲ MARGINIMO IDĖJOS IR DEKORACIJOS

Nenumaldomai artėja Velykos – viena gražiausių metų švenčių, su kuria jau galutinai širdyje apsigyvena pavasaris! Dar prieš joms ateinant, nepamirškite atlikti generalinės tvarkos namuose, sutaisyti varvantį čiaupą ar klibančias duris, kruopščiai nuvalyti langus bei namus papuošti ryškių spalvų hiacintais. Juk Velykos – švaros, gaivos ir tikro pavasario ne tik už lango, bet ir namuose pranašas!

MOKI-VEŽI parduotuvėse rasite visiems remonto, apdailos darbams reikalingų prekių, kambarinių ir lauko gėlių, Lietuvoje užaugintų hiacintų ir, žinoma, nuolat taikomas nuolaidas pačioms įvairiausioms prekėms.

Na, o dabar – keletas idėjų, kaip papuošti namus bei velykinius margučius šios pavasario šventės proga.

VELYKINIŲ MARGUČIŲ DAŽYMO IDĖJOS

Linksmieji veidukai

Velykų margučius dažysite drauge su mažaisiais pagalbininkais? Kiaušinius papuošti siūlome smagiais veideliais. Ryškiai nudažytus margučius papuoškite popierinėmis kepurėlėmis, iš kartono iškirptomis ausytėmis ar sąmanų sijonėliu. Idėja tikrai patiks jauniesiems menininkams:

Su kiaušinių lukštais

Tai – ko gero, viena seniausių tradicijų puošiant velykinius margučius. Išduosime mažą, bet veiksmingą paslaptį: geriausiai spalva „kibs“ ant baltos rūšies kiaušinių. Dažymui naudokite kambario temperatūros kiaušinius. Prieš dedant žolelių kompoziciją ant lukšto, jį šiek tiek sudrėkinkite – žolelės kur kas lengviau prikibs. Tuomet žolelėmis dekoruotus kiaušinius kiškite į kojinę arba tvirtai apvyniokite siūlu:

[gallery size="medium" columns="2" ids="2403,2402"]

Dažymas su servetėle

Ar esate išbandę šią margučių dažymo techniką? Itin lengva, o rezultatai džiuginantys!

Jums prireiks: norimo rašto popierinių servetėlių, kietai virtų baltų kiaušinių, teptuko ir klijuojančios medžiagos (rekomenduojame vandens ir krakmolo mišinį).

Iš servetėlės iškirpkite norimą raštą (rinkitės kuo ryškesnių spalvų – jos geriau „kibs“). Blogąją servetėlės pusę ištepkite lengvu klijuojančios masės sluoksniu ir dėkite ant kiaušinio. Tuomet jo viršų dar kartą ištepkite plonu klijuojančios masės sluoksniu ir leiskite nudžiūti. Vualia!

Natūralus būdas nudažyti kiaušinius

Velykų stalą norite papuošti švelnių, pastelinių spalvų margučiais, kurie nudažyti natūraliomis medžiagomis? Žvilgtelėkite į savo šaldytuvo ar virtuvės spintelių turinį, išsirinkite produktus norimam efektui išgauti ir vualia!

Nuo viršaus kairėje: burokėliai, ciberžolė, mėlynės, citrina, raudonas vynas.

Nuo viršaus dešinėje: špinatai, raudonasis kopūstas, svogūnas, petražolės, kava.

 „PASIDARYK PATS“ VELYKŲ DEKORACIJOS

Išsirinkote margučių dažymo techniką? Puiku! Dabar – metas susipažinti, išsirinkti bei pasigaminti labiausiai patikusias velykines dekoracijas. Nuo šventinių vainikų, iki velykinių žvakidžių – MOKI-VEŽI idėjas rasite čia:

[gallery size="medium" ids="2407,2408,2409,2410,2411,2412"]

Visų velykiniams rankdarbiams reikalingų priemonių ieškokite artimiausioje MOKI-VEŽI. Nepamirškite pasinaudoti mūsų akcijomis! Gražių švenčių!

Bendri pranešimai , Idėjos ir patarimai

Palikite komentarą

*
*
*