KAD ORCHIDĖJOS ŽYDĖTŲ VISUS METUS: PATARIMAI

KAD ORCHIDĖJOS ŽYDĖTŲ VISUS METUS: PATARIMAI

Ko gero, nesuklysime sakydami, kad nėra gėlių mylėtojo, kurio kolekcijoje nebūtų bent vienos orchidėjos. Ryškios, įspūdingais žiedais džiuginančios, šios gėlės – vienos perkamiausių MOKI-VEŽI parduotuvėse.

Tiesa, retas žino, kad žydinčiomis orchidėjomis galima grožėtis ištįsus metus: tereikia žinoti keletą gudrybių. Kokios jos? Mūsų specialistai dalinasi šiame blogo įraše.

 

PAGRINDINĖS TAISYKLĖS AUGINANT ORCHIDĖJAS

  1. Orchidėja Falenopsis

Ar pastebėjote, kad šios vazoninės gėlės dažnai parduodamos permatomuose plastikiniuose vazonuose? Ne šiaip sau: taip lengviausia stebėti augalo šaknų būklę ir nuspręsti, kada geriausia jį laistyti. Tą daryti reikėtų tuomet, kai orchidėjos šaknys įgauna sidabrinę-pilką spalvą.

  1. Šviesa

Orchidėjos myli šviesą, tad kuo daugiau – tuo geriau. Tik atminkite, kad jos nemėgsta tiesioginės saulės spindulių.

  1. Temperatūrų svyravimai

Pasirodo, jie orchidėjoms patinka! Pasistenkite, kad naktį jos būtų patalpoje, kur temperatūra yra 4-6 laipsniais žemesnė nei dieną. Vasarą ar ankstyvą rudenį tam tiks ir balkonas ar jūsų kiemas, kur temperatūrų svyravimai – natūralus dalykas.

 

  1. Skersvėjai

Venkite jie, kadangi net šalia praviro lango esanti orchidėja gali žūti, jei tik ją pasiekia skersvėjis.

  1. Teisingas laistymas

Taisyklė „kuo daugiau – tuo geriau“ šiuo atveju negalioja. Orchidėjas reikia laistyti tuomet, kai šios „ištroškusios“, šaknys įgauna sidabriškai pilką spalvą, o gruntas išsausėja. Tačiau jokiu būdu neperliekite augalo.

  1. Teisingas trąšų parinkimas

Orchidėjoms labiausiai tinka fosforo ir kalio trąšos, kurios skatina žiedų pumpurų formavimąsi, tad MOKI-VEŽI specialistai rekomenduoja būtent jas ar jau paruoštas, orchidėjoms skirtas trąšas.

SVARBU: reikėtų vengti azoto trąšų, kurios gali sustabdyti pumpurų formavimąsi.

  1. Persodinimas

Tai svarbus procesas, leidžiantis šiam augalui ir toliau sėkmingai augti. Persodinti orchidėjas reikėtų bent kas 2-3 metus į tinkamo dydžio vazoną.

Štai ir viskas! Kviečiame komentaruose pasidalinti, kaip jums sekasi auginti orchidėjas, o jei dar neturite šios gėlės, užsukite į artimiausią MOKI-VEŽI parduotuvę!

 

Idėjos ir patarimai

Palikite komentarą

*
*
*