PIKTŽOLĖS TARP TRINKELIŲ? ATSISVEIKINKITE SU JOMIS AKIMIRKSNIU!

PIKTŽOLĖS TARP TRINKELIŲ? ATSISVEIKINKITE SU JOMIS AKIMIRKSNIU!

Šiltasis sezonas įgavo pagreitį, o drauge su juo – ir darbai sode bei darže. Visgi, be malonios veiklos, tokios, kaip derliaus nuėmimas ar augmenijos laistymas, dažnas sodininkas susiduria ir su mažiau miela veikla bei neprašytomis viešniomis – piktžolėmis. Būtent šis laikas – jų bujojimo metas, tad tikime, kad visi susidūrę su šia problema, ieško veiksmingų piktžolių šalinimo būdų.

MOKI-VEŽI parduotuvėse bei www.mokivezi.lt visuomet rasite specialiai piktžolių naikinimui skirtų priemonių – nepamirškite pasinaudoti ir nuolat vykstančiomis akcijomis. Na, o jei norite išbandyti natūralius jų naikinimo būdus, kviečiame skaityti šį MOKI-VEŽI eksperto blogo įrašą bei juos išbandyti: pateikiame net tris sprendimus!

Į PAGALBĄ PASITELKITE VALGOMĄJĄ SODĄ

Ko gero, kiekvienos virtuvės spintelėje galima rasti valgomosios sodos. Būtent ji – veiksminga pagalba kovoje su piktžolėmis. Siekdami, jog jūsų dirva būtų mažiau palanki piktžolėms, pabarstykite valgomosios sodos tiesiai ant tų vietų, kuriose auga piktžolės: tarp plytelių, trinkelių, į įvairius plyšius ir t.t.

ACTAS

Jis, ko gero, vienas veiksmingiausių natūralių būdų siekiant išnaikinti piktžoles. Be to, actas yra saugus jūsų vaikams ar lauke būti mėgstantiems gyvūnams.

Į talpą su purškikliu įpilkite acto ir jį purkškite tiesiai ant piktžolių – rezultatus pastebėsite itin greitai. Tiesa, MOKI-VEŽI ekspertas šiam darbui rekomenduoja pasirinkti saulėtą dieną be vėjo: taip priemonė nebus „išnešiota“, tačiau greitai įsigers ir ims veikti.

Dėmesio: actą naudokite tik atokiau nuo kitų augalų, gėlių, derliaus, mat jis gali pažeisti ne tik piktžoles, bet ir juos.

MULČIAVIMAS

Visi sodininkai žino, jog mulčiavimas (dirvos padengimas papildomomis organinėmis ir neorganinėmis medžiagomis) – vienas iš veiksmingiausių būdų norint užkirsti kelią piktžolių atsiradimui. Jis tarsi uždengia piktžoles, neleidžia joms gauti saulės šviesos, o tai šiems neprašytiems svečiams – pražūtinga.

Organiniam mulčiavimui puikiai tinka skiedros, žolė, kompostas, lapai, mėšlas, durpės ir t.t. Tuo tarpu, neorganiniam mulčiavimui galite naudoti akmenukus, žvyrą.

Visgi, dideliems plotams, kuriuose veisiasi piktžolės, MOKI-VEŽI ekspertas rekomenduoja naudoti specialiai piktžolių naikinimui skirtas priemones – specialias trąšas ar herbicidus.

Kad ir kokį kelią pasirinksite, linkime, kad galutinis rezultatas būtų toks, kokio ir tikėjotės.

Linkime malonių sodo darbų!

 

Bendri pranešimai , Idėjos ir patarimai

Palikite komentarą

*
*
*