KAIP IŠSIRINKTI TINKAMIAUSIĄ GRILĮ?

KAIP IŠSIRINKTI TINKAMIAUSIĄ GRILĮ?

Šiltuoju metų laiku daugelio kiemuose nosis džiugina ne tik pražydę augalai, bet ir lauke ruošiamas maistas. Visgi, šiuo metu grilių ir kepsninių pasirinkimas didesnis nei bet kada anksčiau, tad, kaip rasti tai, kas labiausiai atitinka jūsų poreikius? Juk kepsninė – svarbiausias vasaros laisvalaikio atributas!

Kviečiame susipažinti su populiariausių kepsninių tipais ir jų privalumais! Šis gidas padės išsirinkti jūsų lūkesčius atitinaknčią kepsninę iš MOKI-VEŽI. Jos, beje, dabar pas mus YPAČ GEROMIS KAINOMIS! Nepamirškite pasinaudoti naujausiais mūsų pasiūlymais.

KIEKVIENŲ METŲ KLASIKA – ŠAŠLYKINĖ

Kompaktiška ir itin lengvai surenkama šašlykinė – lauko virtuvės klasika, žinoma kiekvienam. Ją itin patogu naudoti, kai sulaukiate svečių, organizuojate šventę, stovyklaujate ar mėgaujatės poilsiu gamtoje. Ją galima kūrenti tiek malkomis, tiek medžio anglimi, o jų galima rasti net degalinėse ar nedidelėse parduotuvėse.

Klasikinių šašlykinių gali būti įvairių dydžių, tad kai kurios gali būti mobilios, kai kurios statiškos. Dažniausiai šašlykinėje telpa tiek šašlykų ir kepsnių, kad galima pamaitinti tikrai didelę kompaniją draugų. Prieš perkant šašlykinę rekomenduojama atkreipti dėmesį į metalo storį bei sutvirtinimus, taip šašlykinė neišsikraipys taip greitai.

VIS SPARČIAU POPULIARĖJANČIOS APVALIOS KEPSNINĖS

Mėgstančius didesnius susibūrimus su šeima ir draugais, turėtų sudominti apvalios kepsninės, kuriose galima sutalpinti įvairių proporcijų produktus. Pagrindinis šios kepsninės privalumas – dubens forma, dangtis ir emaliuoto plieno paviršius: šios savybės leidžia karštam orui tolygiai cirkuliuoti viduje. 36 centimetrų skersmens grilyje telpa net iki 2 kilogramų mėsos ar kitų maisto produktų.

Pasak mūsų eksperto, ši iš formos puikiai atpažįstama nedidelė kepsninė tinka naudojimui tiek namų kiemo valdoje, tiek gamtoje, nes dėl savo dydžio yra itin patogi transportuoti automobiliu.

VIENKARTINIAI GRILIAI IŠVYKOMS Į GAMTĄ

Itin kompaktiško (20-30 cm) dydžio ir visur tilpsiantys vienkartiniai griliai – puiki išeitis prireikus sprendimo „čia ir dabar“. Pavyzdžiui, keliaujant į gamtą. Juose jau yra ir medžio anglies, todėl nereikia niekuo papildomai rūpintis. Tiesa, jei kompanija didesnė, rekomenduojama pasiimti bent kelis vienkartinius grilius.

ALIUMINIS KATILAS

Sušalus po, pavyzdžiui, ilgo žygio, nėra nieko geriau nei ant laužo virta sriuba ar troškinys. Šiuo atveju, pats naudingiausias įrankis – aliuminis iškylų katilas. Jame gali tilpti net iki 8 litrų maisto, todėl vienu gaminimu galima pavaišinti visą iškylautojų komandą!

DUJINIAI GRILIAI

Nenuginčijamas dujinių grilių privalumas, kad galima įjungti vieno mygtuko paspaudimu ir įšyla kur kas greičiau nei angliniai griliai, o baigus gaminti greičiau atvėsta. Be to, dujinėse kepsninėse lengvai galima kontroliuoti temperatūrą ir kepti maistą skirtinguose lygiuose, kas reiškia, kad galėsite keletą patiekalų ruošti vienu metu.

KAMADO TIPO GRILIAI

Tokio tipo griliai – tai puikus pasirinkimas norintiems išgauti ryškesnį maisto skonį, turi daugiau kantrybės ir dažniau gamina mažesniam kiekiui žmonių. Kamado griliai idealiai tinka gurmanams, kurie nori išgauti tikrai nepakartojamą, dūmo skonio prisotintus patiekalus. Kamado tipo grilis nebūtinai turi būti keramikinis, šiuo metu galima rasti ir plieninį variantą, kuris pasižymi patvarumu ir puikiai izoliuoja šilumą. Keramikinis kamado griliai yra trapesni ir reikia saugoti nuo nepalankių oro sąlygų.

Jei vis dar neapsisprendžiate kokį lauko grilių įsigyti, kreipkitės į MOKI-VEŽI konsultantus, kurie palengvins paieškos procesą, o jūs galėsite mėgautis nuostabiais patiekalais keptais ant laužo!

Bendri pranešimai

Palikite komentarą

*
*
*