ŠVARŪS NAMAI! NAUDINGI EKSPERTO PATARIMAI

ŠVARŪS NAMAI! NAUDINGI EKSPERTO PATARIMAI

Pavasaris – švaros metas. Ne paslaptis, kad visi namų šeimininkai turi savo triukų bei namų valymo paslapčių, kurių dėka pasiekiami nepriekaištingi rezultatai ir akinanti švara.

MOKI-VEŽI ekspertas į naujausią MOKI-VEŽI blogo įrašą sudėjo penkis svarbius, kažkam – gal iki šiol nežinomus, bet išties labai naudingus patarimus namų tvarkymo tema. Kviečiame skaityti naujausią MOKI-VEŽI blogo įrašą ir su jais susipažinti!

Na, o švaros prekių itin geromis kainomis visuomet rasite mūsų parduotuvėse. Planuojate apsipirkti internetu? Pasinaudokite galimybe išsirinktas prekes NEMOKAMAI atsiimti artimiausioje MOKI-VEŽI parduotuvėje arba pasinaudokite pristatymo į namus paslauga. Galioja visoje Lietuvoje! Beje, nepamirškite pasinaudoti naujausiais MOKI-VEŽI pasiūlymais, kuriuos jau dabar peržiūrėti galite čia.

PAGRINDINĖS TAISYKLĖS, KURIOS PADĖS PALAIKYTI ŠVARĄ NAMUOSE

Pirmiausia, tam, kad pavasarinis namų tvarkymas būtų malonus, o ne streso kupinas, MOKI-VEŽI ekspertas siūlo viską atlikti palaipsniui ir, jei tik yra galimybė, užduotis paskirstyti ir kitiems namiškiams!

Pavyzdžiui, jau dabar galite imtis virtuvės, svetainės bei miegamojo spintų ir spintelių tvarkymo: išmeskite arba padovanokite tai, ko nenaudojate, kruopščiai išvalykite visas lentynas, rūšiuokite bei grupuokite daiktus pagal jums priimtiną sistemą, naudokite etiketes, sandėliavimo dėžes ir panašiai. Tuomet, kai turėsite laisvą popietę, imkitės apšvietimo įrenginių valymo: tiek vidaus, tiek lauko šviestuvus kruopščiai nuvalykite, pašalinkite ant jų susikaupusius nešvarumus, dulkes, purvą.

O gal namuose turite kiliminę dangą? Skirkite pusdienį ir kruopščiam kilimų valymui specialiomis priemonėmis.

Atlikus šiuos darbus, raskite valandėlę laisvo laiko ir iššveiskite orkaitę su jos valymui skirtais valikliais. Ir viskas: atlikus didžiuosius darbus, pakaks skirti pusdienį vonios bei virtuvės santechnikos (kriaukles, vonią ar dušo kabiną ir t.t.), grindų bei kitų paviršių valymui, o tuomet – tik palaikyti tvarką namuose kasdien.

KO DAR SVARBU NEPAMIRŠTI?

  • Pasirodžius saulei ir nurimus vėjui, pasinaudokite proga ir kruopščiai nuvalykite langus tiek iš vidaus, tiek iš lauko pusės;

  • Kiekvienas lietuvis žino, jog pavasaris yra labai permainingas sezonas: vieną akimirką šildo saulė, o kitą – užklupti gali net ir snygis. Dar neskubėkite tempti lauko baldų į balkonus ar terasas, tačiau jau galite šias erdves paruošti: kruopščiai išvalyti, pasirūpinti lauko šildytuvu, lauko lempučių girlianda;
  • Sniegas, lietus, šlapdriba ir stiprus vėjas vis dar būdingi įsibėgėjusiam pavasariui, tad kiemo teritorija ir joje esantys objektai neretai pasidengia ne tik sniego, bet ir purvo sluoksniu. Dėl to svarbu reguliariai valyti lauko šviestuvus (ypač įleidžiamus į žemę), pašto dėžutę, durų skambutį, vartų bei vartelių rankenas, o, jei oras šiltas, galima iškuopti ir visą kiemą;
  • Turite laisvą popietę? Rekomenduojame sutvarkyti ir garažą bei sandėliuką: peržiūrėti namų meistro įrankius, automobilio reikmenis, patikrinti konservus, uogienes ir netinkamus vartoti –  išmesti;

Linkime malonių darbų!

 

Bendri pranešimai , Idėjos ir patarimai

Palikite komentarą

*
*
*