VELYKOS: ŠVENTINIO STALO IDĖJOS BEI DEKORACIJOS

VELYKOS: ŠVENTINIO STALO IDĖJOS BEI DEKORACIJOS

Viena gražiausių pavasario švenčių, šv. Velykos, nenumaldomai artėja: ar jau pradėjote jai ruoštis? Jei dar ne, naudingų patarimų velykinio pasiruošimo tema turi MOKI-VEŽI ekspertas! Kaip marginti velykinius kiaušinius? Kokių dekoracijų ieškoti MOKI-VEŽI parduotuvėse? Kokias puošmenas pasigaminti drauge su vaikais?

Skaitykite naujausią mūsų blogo įrašą bei pasiruoškite artėjančioms šventėms iš anksto! Primename, kad stalo serviravimo prekių bei interjero detalių rasite visose MOKI-VEŽI parduotuvėse bei www.mokivezi.lt.

DEKORUOJAME ŠVENTINĮ STALĄ

Kurkite šv. Velykų šeimos tradicijas – tegul nepamirštamos akimirkos, jūsų šeimos ritualai, papročiai lydi ne vieną kartą. Jei šias šventes artimieji sūgužės į jūsų namus, pasirūpinkite, kad pagrindinė šv. Velykų pažiba – šventinis stalas – būtų nepakartojamas.

MOKI-VEŽI ekspertas siūlo rinktis baltos, kreminės ar smėlio spalvos staltiesę, kuri bus tarsi drobė tolimesnėms dekoracijoms. Beje, pavasario šventėms labai tinka lino staltiesės.

Prie neutralios spalvos staltiesės derinkite ryškios spalvos medžiagines servetėles. Velykoms labai tinka ryškiai geltona, žydra, žalia spalvos.

Stalo centre pastatykite pačių rankomis pagamintą arba įsigytą velykinę dekoraciją, margučių krepšelį bei vazą su pavasarinėmis gėlėmis. Joje puikiai tinka tulpės, „kačiukų“ šakelė arba galite rinktis narcizą vazone.

Jei ketinate įsigyti ir stalo serviravimo indų, MOKI-VEŽI ekspertas kviečia atkreipti dėmesį į neutralius, pavyzdžiui, baltus indus. Šie jūsų šeimai tarnaus ne tik įvairių švenčių metu, bet ir kasdien. Prie jų priderinę auksinės spalvos įrankius, įdomaus dizaino stiklines, taures, sukursite išties šventiškai atrodantį stalą.

VELYKINĖS „PASIDARYK PATS“ DEKORACIJOS

Nenorite išlaidauti, o gal ieškote smagios, prasmingos veiklos su atžalomis? Velykines namų dekoracijas pasigaminkite patys. MOKI-VEŽI ekspertas siūlo:

  • iš kartotinio popieriaus iškirpti kiaušinį primenančias formas, ant jos užklijuoti baltą popieriaus lapą (iš abiejų pusių) ir norimomis spalvomis dekoruoti. Tokie „pasidaryk pats“ kiaušiniai puikiai papuoš į vazą įmerkto medžio šakelę. Pastaroji gali būti jūsų šventinio stalo centro puošmena;

                      

  • neišmeskite nuo tualetinio popieriaus likusio kartotinio rulono: jį apvyniokite spalvotu popieriumi, pritvirtinkite klijais. Tuomet nupieškite akis, ūsus bei šypseną, priklijuokite iš popieriaus iškirptas ausis ir voilà: pasigaminote žaismingą dekoraciją – velykinį triušį;

          

NATŪRALŪS BŪDAI MARGINTI VELYKINIUS KIAUŠINIUS

Su svogūnų lukštais

Tai – ko gero, viena seniausių tradicijų puošiant velykinius margučius. Išduosime mažą, bet veiksmingą paslaptį: geriausiai spalva „kibs“ ant baltos rūšies kiaušinių. Dažymui naudokite kambario temperatūros kiaušinius. Prieš dedant žolelių kompoziciją ant lukšto, jį šiek tiek sudrėkinkite – žolelės kur kas lengviau prikibs. Tuomet žolelėmis dekoruotus kiaušinius kiškite į kojinę arba tvirtai apvyniokite siūlu, virkite, kaip įprastai svogūnų laiškų vandenyje.

Su marga servetėle

Ar esate išbandę šią margučių dažymo techniką? Itin lengva, o rezultatai džiuginantys!

Jums prireiks: norimo rašto popierinių servetėlių, kietai virtų baltų kiaušinių, teptuko ir klijuojančios medžiagos (rekomenduojame vandens ir krakmolo mišinį).

Iš servetėlės iškirpkite norimą raštą (rinkitės kuo ryškesnių spalvų – jos geriau „kibs“). Blogąją servetėlės pusę ištepkite lengvu klijuojančios masės sluoksniu ir dėkite ant kiaušinio. Tuomet jo viršų dar kartą ištepkite plonu klijuojančios masės sluoksniu ir leiskite nudžiūti.

Natūralūs būdai išgauti spalvas

Velykų stalą norite papuošti švelnių, pastelinių spalvų margučiais, kurie nudažyti natūraliomis medžiagomis? Žvilgtelėkite į savo šaldytuvo ar virtuvės spintelių turinį ir išsirinkite produktus norimam efektui išgauti. Natūraliai norima spalva nudažyti margučius padės burokėliai, ciberžolė, mėlynės, citrina, raudonas vynas. špinatai, raudonasis kopūstas, svogūnas, petražolės, kava ir t.t. Tereikia pasiruošti pasirinktos medžiagos nuovirą ir tuomet jame išvirti kiaušinius.

Nuoviras paprastai ruošiamas iš vakaro į vandenį dedant pasirinktą ingredientą, leidžiant vandeniui užvirti ir tuomet atvėsti per naktį.

Bendri pranešimai , Idėjos ir patarimai

Palikite komentarą

*
*
*