KAIP IŠSIRINKTI GRINDŲ PLYTELES?

KAIP IŠSIRINKTI GRINDŲ PLYTELES?

Mielieji, jei planuojate atnaujinti vonios, virtuvės ar kitos namų vietos grindų ar sienų dangą, kviečiame susipažinti su naudingais MOKI-VEŽI eksperto patarimais apie plyteles!

Ar žinote, kaip išsirinkti tinkamiausias? Koks turėtų būti plytelių atsparumas konkrečioje patalpoje? Kas yra PEI rodiklis? Į šiuos bei kitus klausimus naujausiame MOKI-VEŽI blogo įraše atsako mūsų ekspertas.

Linkime malonaus skaitymo bei tuo pačiu primename, jog MOKI-VEŽI parduotuvėse bei www.mokivezi.lt rasite tiek klasikines, jokioms madoms bei laikui nepavaldžias plytelių spalvas, raštus, tiek ir stilingas šio sezono naujienas kiekvienai namų erdvei.

2023 M. PLYTELIŲ TENDENCIJOS

MOKI-VEŽI klientai jau žino, kad tik jums ir dėl jūsų nuolatos stengiamės bei ieškome tokių prekių, kurios būtų ne tik itin aukštos kokybės, bet ir neatsiliktų nuo naujausių tendencijų. Lygiai taip pat – ir vidaus apdailos plytelės. MOKI-VEŽI parduotuvių lentynose bei www.mokivezi.lt  rasite tiek klasikines, jokioms madoms bei laikui nepavaldžias plytelių spalvas, raštus, tiek ir stilingas šio sezono naujienas. O ar žinote, kokios yra pagrindinės trys 2023-ųjų metų plytelių tendencijos? Atskleidžia MOKI-VEŽI ekspertas:

  • šiemet ypač madingas ir vyraujantis yra natūralumas. Šilti, žemiški spalvų tonai (smėlinė, ruda, šviesiai pilka ar žalsva spalvos), medžio ar akmens imitacija. Tai leis sukurti jaukią ir harmoningą, elegantišką bei laikui nepavaldžią aplinką;
  • gamta ir ypatingai – gamtos motyvai. Ši tendencija ypač populiari renkantis vonios kambario sienų plyteles. Gėlių, palmių lapų ir kitų augalų motyvai, raštai, spalvos šiemet labai madingos. Tokio dizaino plytelėmis rekomenduojame dekoruoti vieną vonios kambario sieną, o kitas palikti neutralias: taip išlaikysite harmoniją, įnešite šiek tie tendencijų į interjerą, tačiau jie nevargins, ilgainiui nepabos;
  • molio spalva bei molio imitacija. Ir nėra čia, ką pridurti: tiek molio efektas, tiek ryški, it tamsiai oranžinė, molio spalva šiemet yra be galo madinga, tad jei ji jums patinka, drąsiai ieškokite šios spalvos plytelių jūsų namams;

Visgi, MOKI-VEŽI ekspertas pabrėžia, jog nors tai – šių metų tendencijos, sparčiai populiarėjančios visame pasaulyje, renkantis vidaus apdailą, būtina atsižvelgti į bendrą jūsų interjero stilių, jame vyraujančias spalvas bei, žinoma, asmeninį jūsų skonį ir poreikius.

KADA SVARBUS PEI INDEKSAS?

PEI indeksas – tai plytelių nusidėvėjimo indeksas, kurį gamintojai privalo nurodyti ant plytelių pakuotės. 1 – PEI indeksas yra žemas, plytelės mažiau atsparios nusidėvėjimui, na, o 3-5 – tai jau aukštas PEI indeksas. Tokios plytelės puikiai tinka tose namų vietose, kur didelis judrumas, galimas didesnis vandens, purvo kiekis ir panašiai. Aukštą PEI indeksą turinčios plytelės rekomenduojamos, pavyzdžiui, prie įėjimo durų, koridoriuje.

AR SVARBUS PLYTELIŲ SLIDUMAS?

Tikrai taip – ypač vonios kambaryje. Ant plytelių pakuočių slidumas žymimas A, B, C raidėmis. C – mažiausias plytelių slidumas.

Tarkim, renkantis plyteles vonios bei tualeto patalpų grindims, ekspertas pataria atkeipti dėmesį į jų slidumą: juk vanduo, drėgmė bei slidus paviršius didina įvairių traumų tikimybę. Būtent todėl, vonioje geriausia rinktis neslidžias, pavyzdžiui, matines plyteles su įspaustais raštais.

DIDELIŲ MATMENŲ ARBA RETIFIKUOTOS PLYTELĖS

Tiems, kurie plytelėmis ketina kloti nedidelės patalpos grindis ar sienas, MOKI-VEŽI ekspertas rekomenduoja „sužaisti“ plytelėmis ir optiškai padidinti šio namų kampelio erdvę. Kaip? Ją vizualiai padidinsite pasirinkę didelių matmenų arba retifikuotas plyteles, mat jas klojant bus mažiau matomų jungimo siūlių, ko pasekoje erdvė atrodys vientisesnė.

Kitas puikus pasirinkimas mažai voniai – tai šviesių spalvų plytelės, kurios taip pat „neapsunkina“ erdvės, ją vizualiai praplečia. Galiausiai, tuo atveju, jei išsirinkote stačiakampio formos plyteles, jas klijuokite horizontaliai – taip irgi optiškai padidinsite vonios erdvę.

TUO TARPU VIRTUVĖJE – TIK PRAKTIŠKI SPRENDIMAI

Jei dažnai gaminate, MOKI-VEŽI ekspertas linksta rekomenduoti praktiškus sprendimus:

  • vengti baltos spalvos grindų bei sienų apdailos plytelių, ant kurių labiausiai matosi nešvarumai;
  • rinktis blizgaus paviršiaus sienų plyteles, kadangi jos atspindi šviesą, o virtuvėje ji – itin reikalinga;
  • nevengti plytelių mozaikos sienoms, o ypač – šalia viryklės. Juk šioje vietoje nešvarumų tikrai neišvengsite, o ant tokio tipo plytelių jie sunkiau matomi;
Bendri pranešimai

Palikite komentarą

*
*
*