VISKAS APIE MEILENIO PRIEŽIŪRĄ

VISKAS APIE MEILENIO PRIEŽIŪRĄ

Meilenis – tikras žiemos augalų Karalius, mat savo ryškiais ir gražiais žiedais mus džiugina būtent šį sezoną. Tinkamai prižiūrimas, meilenis gali žydėti daugiau nei mėnesį!

Ar viską žinote apie šią kambarinę gėlę: kaip ją tinkamai prižiūrėti, kiek laistyti, tręšti ir kokioje kambarioje vietoje bei temperatūroje geriausia laikyti? Į visus šiuos bei kitus klausimus naujausiame blogo įraše atsako MOKI-VEŽI specialistas. Linkime malonaus skaitymo!

Kaip tinkamai prižiūrėti meilenį, kad šis savo žiedais mus džiugintų ilgą laiką?

Anot, mūsų eksperto, namuose auginamo meilenio vazoną geriausia laikyti prie pietryčių arba pietvakarių langų, kadangi meileniams patinka šviesa ir, priešingai nei daugelis kambarinių augalų, jie nebijo ir tiesioginių saulės spindulių. Laistyti šį augalą geriausia kambario temperatūros vandeniu. Tą daryti reikia reguliariai, na, o pasirodžius pirmiesiems daigams, laistymas turėtų būti dar gausesnis. Beje, pasirodžius pirmiesiems daigams, papildomai meilenį galite ir apipurkšti – jam bus reikalinga drėgmė.

Žydintį meilenį galite perkelti į vėsesnę namų vietą, kur ši gėlė žydės ilgesnį laiką. Tuo tarpu, tręšti patariama žydintiems augalams skirtomis trąšomis maždaug kartą per savaitę. Na, o tuomet, kai augalas nustos žydėti, rekomenduojame nupjauti jo žiedkotį iškart virš svogūnėlio – taip išvengsite silpnesnio sėklų formavimosi. Ramybės būsenoje esantį meilenį galite išnešti į šviesią ir gerai vėdinamą namų vietą, o sulaukę pavasario – jau į lauką. Tuomet augalą ir toliau reikėtų tręšti kartą per savaitę norint užtikrinti tolimesnį augalo žydėjimą.

Na, o jau rugsėjo pradžioje tręšimą bei laistymą reikėtų sumažinti, nuo spalio augalas turi būti ramybės būsenoje. Gamtoje meilenis yra pripratęs prie sausros, todėl šio augalo ramybės laikotarpiu MOKI-VEŽI ekspertas pataria jam užtikrinti lygiai tokias pačias sąlygas.

Meilenis dauginamas svogūnėliais bei sėklomis. Persodinamas kas 2-3 metus pasibaigus žydėjimui.

Linkime gražių žiedų!

Bendri pranešimai , Idėjos ir patarimai

Palikite komentarą

*
*
*