„PASIDARYK PATS“ LAUŽAVIETĖS KIEME – ŠIO PAVASARIO PROJEKTAS

Įsibėgėjantis pavasaris vis dažniau kviečia pasilepinti grynu oru bei ant žarijų keptu maistu. Barbekiu sekmadieniai ar tiesiog ant grotelių ruošta vakarienė įprastą šiokiadienį – neatsiejamas malonumas, kurį atneša šiltėjantys orai.

MOKI-VEŽI specialistai dalinasi geriausiomis idėjomis, kokias laužavietes savo kieme (būtinai pasirūpinkite 100 % saugumu) be didesnio vargo gali įsirengti kiekvienas namų meistras.

Laužavietė ant žemės paviršiaus

Toliau nuo namo, medžių bei krūmų (geriausia – atviroje sklypo vietoje) galite įsirengti šio tipo laužavietę. Pakaks pašalinti grunto sluoksnį (apie 10-20 cm) ir jo vietoje užpilti smėlio arba žvyro. Laužavietės sienelei naudokite akmenis, betono blokelius ar ugniai atsparias plytas.

[gallery columns="2" size="medium" ids="2175,2176"]

Laužavietė duobėje

Jei nusprendėte, kad ši laužavietė jūsų kiemui tinkamesnė, išsirinkus vietą, jai iškaskite norimos formos ir apie 30 cm gylio duobę. Jau iškastą laužavietės duobę užpildykite žvyro sluoksniu, o sienelėms naudokite karščiui atsparias plytas ar betoninius blokelius. Nepamirškite užpildyti tarpų tarp jų – tam naudokite molį.

Dar kelios laužaviečių, krosnių idėjos, kuriems sumeistrauti visas reikiamas priemones rasite MOKI-VEŽI:

[gallery size="medium" ids="2172,2173,2174"]
Bendri pranešimai , Idėjos ir patarimai

Palikite komentarą

*
*
*