PASIDARYTI PAPRASTA: INTERJERO PUOŠMENOS IŠ MEDŽIO DETALIŲ

Pavasaris yra nuostabus laikas. Ypač jo metu norisi puoštis ne tik patiems, bet dabinti ir savo namus. Yra gausu idėjų, kurios reikalauja minimalių išlaidų – tik kūrybiško požiūrio ir šiek tiek kruopštumo. Mus labai sužavėjo dirbiniai iš medžio šakų, tad keliaujame rinktis jų – didesnių ir mažesnių – ir gaminame dailius bei praktiškus namų aksesuarus!

Iš vidutinio storumo šakos susimeistraukite indelius kiaušiniams: pjaukite šaką į 7-10 cm dydžio dalis, išlyginkite jo apačią, išskaptuokite apie 3 cm skylę jos viršuje. Paviršių kruopščiai nušlifuokite, kad neliktų smulkių medžio atraižų ir viskas – virtus kiaušinius galite tiekti savo pačių pasigamintuose indeliuose!

Į medinius rėmelius (kuo didesni – tuo geriau) vinių ar stiprių klijų pagalba tvirtinkite įvairių formų medžių šakeles su išsikišimais. Tokį kūrinį naudokite lengviems rūbams, aksesuarams ar raktams kabinti. Puikiai dera skandinaviškame interjere ar sodybose.

Štai plokščia medžio dalis ar iš medinių lentelių sukaltas paviršius gali atlikti kavos staliuko funkciją. Jo kraštus apjuoskite tvirtomis virvėmis, jas kabinkite ant kablio ir tvirtinkite prie lubų ar karnizų. Nuostabi idėja, tiesa?

Jei namų sienos „nuogos“, o kuo jas papuošti – idėjų trūksta, pabandykite pasigaminti štai tokias medžio dekoracijas. Ant tvirtų virvelių sukabintos šakos su nuotraukomis ar vos daugiau kruopštumo reikalaujantis paveikslėlių trio atrodys išskirtinai. Neabejojame, kad tai gali tapti smagiu ir per dieną įgyvendinamu projektu!

Masyvi medžio dekoracija. Ši idėja mus pakerėjo labiausiai. Žinoma, rekomenduojama atsižvelgti į bendrą namų interjerą ir skirti laiko tobulos medžio šakos paieškoms, tačiau rezultatas, akivaizdu, nepriekaištingas. Pavykus rasti labiausiai patikusią šaką, ją dažykite norimais dažais, nukabinkite elektrinėmie girliandomis ar purškite blizgučiais. Turite kitų idėjų? Išbandykite viską!

Jau išbandėte? O gal turite kitų idėjų, ką gražaus namams galima pasigaminti iš medžio šakelių? Kviečiame pasidalinti mūsų Facebook profilyje!

Bendri pranešimai

Palikite komentarą

*
*
*