VISKAS, KĄ REIKIA ŽINOTI APIE SIENŲ APŠILTINIMĄ

Planuojate apšiltinti savo namo ar buto sienas? Visų svarbiausia šiuo klausimu yra kokybė. Kokybiškai atliktas sienų apšiltinimas užtikrina daugelio problemų sumažinimą iki minimumo. Tuo tarpu, net ir pačiomis geriausiomis savybėmis pasižyminčios medžiagos neužtikrins gero rezultato, jeigu apšiltinimo darbai bus atlikti prastai. Vis tik, apie medžiagas, naudojamas sienų apšiltinimui, žinoti taip pat yra svarbu.

Pradėkime nuo to, kad sienos gali būti apšiltinamos trimis būdais: iš vidaus, iš išorės ir užpildant oro tarpus sienose. Pirmasis būdas yra tinkamiausias, kuomet namas, kuriame gyvenama yra statytas neseniai ir nėra reikalingas viso pastato fasado sienų šiltinimas. Vidinis sienų apšiltinimas puikus pasirinkimas ir, kuomet daugiabučio namo gyventojai nėra veiningai sutarę apšiltinti visas pastato sienas.

Antrasis būdas – sienų apšiltinimas iš išorės – tinkamas, kai siekiama apsisaugoti nuo didelių šilumos svyravimų ir, kuomet namui dėl senumo yra reikalinga renovacija.

Trečiasis – sienų apšiltinimas užpildant oro tarpus - naudojamas, kai sienose yra oro tarpai, pro kuriuos iškeliauja šiluma. Oro tarpai dažniausiai atsiranda senesnės statybos mūriniuose pastatuose. Tikėtika, jog sienų apšiltinimas užpildant tarpus – trumpalaikis problemos sprendimas iki kol yra nusprendžiama visas sienas apšiltinti iš išorės.

Sienos iš išorės dažniausiai apšiltinimos vata arba puta, rečiau – šiaudais. Pastarasis sienų šiltinimo būdas yra ekologiškas ir dėl to vis dažniau naudojamas išsivysčiusiose šalyse.

Lietuvoje populiariausiu išlieka sienų šiltinimas putomis. Poliuretano putos yra labai elastingos termoputos, pasižyminčios antifrakcinėmis savybėmis. Tai reiškia, jog tokia medžiaga mažina trintį ir užtikrina atsparumą dilimui.

Sienos iš išorės gali būti šiltinamos ir putų polistirolu. Ši medžiaga pasižymi žemu šilumos ir drėgmės pralaidumu, o taip pat atsparumu pelėsiui.

Kitas išorinių sienų šiltinimo būdas – akmens vata, pasižymintis atsparumu temperatūrų pokyčiams. Sienos, apšiltintos akmens vata kvėpuoja ir nedega.

Kalbant apie sienų apšiltinimą iš vidaus ir apšiltinimą užpildant oro tarpus, taip pat naudojamos polistirolo plokštės, termoputos ir ekovata. Pastaroji - termoizoliacinė medžiaga, pagaminta iš celiuliozės. Ekovata pasižymi geromis šilumos ir garso izoliacinėmis savybėmis.

sienos

Bendri pranešimai , Idėjos ir patarimai

Palikite komentarą

*
*
*