ŽIDINIŲ APDAILA

Kai orai už lango vis dar vėsūs, daug laiko praleidžiame namuose, o vakarai su šeima prie židinio, gurkšnojant karštą arbatą – vieni nuostabiausių. Vis tik, kiekvienas turime savo tobulo vakaro viziją, kurioje svarbų vaidmenį atlieka ir kambario interjeras. Židinys gali tapti tiek modernaus, tiek klasikinio interjero puošmena, svarbu – tinkama jo apdaila.

Židinių apdailai dažniausiai naudojamas natūralus akmuo ir - visai neatsitiktinai. Natūralus akmuo pasižymi tokiomis savybėmis, kaip mažu vandens sugeriamumu, atsparumu karščiui, aštrumams ir bakterijoms. Natūralų akmenį lengva prižiūrėti ir jis yra ekologiška medžiaga. Vieni populiariausių židinių apdailai: granitas ir marmuras.

Granitas – labai tvirtas akmuo, pagal Moso skalę (gamtinių akmenų kietumo nustatymo skalė, - aut. past.) priskiriamas kietųjų grupei. Šio akmens gaminiai yra vieni ilgaamžiškiausių.

Tuo tarpu, marmuras pagal Mosos skalę, priskiriamas prie vidutinio kietumo grupės. Nepaisant to, kad iš marmuro nepatariama gaminti virtuvinių baldų stalviršių ar laiptų, jis puikiai tinka židinių apdailai, nes kaip ir granitas, jis yra atsparus karščiui.

Tiek granitas, tiek marmuras pasižymi itin plačia spalvine palete. Dėl gausybės mineralų savo sudėtyje šie natūralūs akmenys gali būti nuo juodos iki gelsvos spalvos. Natūralus akmuo gali būti poliruotas ir ne. Šios jo savybės Jums leis išsirinkti norimą ir tinkamiausią židinio apdailą.

Židinių apdailai neretai naudojamas ir medis, dažniausiai ąžuolas bei uosis. Tiesa, medžio nepatartina naudoti karštų židinio dalių apdailai, tarkime, priekinės dalies ar židinio atramos apdailai. Visa kita – kiekvieno asmeninis pasirinkimas.

židinys
Bendri pranešimai , Idėjos ir patarimai
Ankstesnis įrašas
RENKAMĖS LAUKO DURIS
Sekantis įrašas
KOVA SU PELĖSIU

Palikite komentarą

*
*
*