RENKAMĖS KILIMĄ

Kilimas kambariui suteikia labai daug jaukumo iš šilumos. Ne veltui,  tretas būstas išsiverčia be šios grindų puošmenos. Kaip išsirinkti tinkamiausią iš tokios didelės įvairovės? Pagrindinių kilimų pluoštų tipų privalumai ir trūkumai:

Kilimas iš vilnos: šios rūšies kilimai puikiai izoliuoja garsą, yra minkšti bei suteikiantys patalpai šilumos. Natūralus vilnos pluoštas nesugeria purvo bei yra ilgaamžis. Tačiau kavos ar dažų dėmės nuo vilnos valomos sunkiau nei sintetinių kilimų, be to vilna ilgainiui blunka.

Kilimas iš nailono: šis pluoštas pasižymi patvarumu, tad paprastai jis naudojamas pagrindinėse būsto erdvėse. Nailonas yra nesunkiai valomas, tačiau jis lengviausiai ištepamas iš visų sintetinių pluoštų.

Kilimas iš olefino: šios rūšies pluoštus galima rinktis tose vietose, kur gausu drėgmės, pavyzdžiui vonios kambaryje. Kitas didelis jo privalumas – atsparumas dėmėms. Vis dėlto, olefinas susidėvi greičiau bei veliasi lengviau nei nailonas.

Kilimas iš poliesterio: šis sintetinis pluoštas tinka tose patalpose, kuriose mažai vaikštoma. Svetainėje ar koridoriuose geriau rinktis kitos rūšies kilimus. Poliesteris nesugeria rūgštinių dažų bei yra malonus liesti, tačiau nepasižymi atsparumu.

kilimas

Bendri pranešimai , Idėjos ir patarimai

Palikite komentarą

*
*
*