RENKAMĖS DULKIŲ SIURBLĮ

Orams keičiantis minimaliai, namuose vis dar norime šilumos, todėl neretai patiesiame kilimą, kurio priežiūrai yra būtini dulkių siurbliai. Kokį dulkių siurblį rinktis, kad ne tik kilimas, tačiau ir grindys ilgiau išliktų nepakitusiomis?

Renkantis siurblį, visų pirma, svarbu įvertinti savo namų grindų dangą: ar tai laminatas, parketas,  kiliminė danga, ar kt. Visų antra, reikia įvertinti ir grindų dangos atsparumą įbrėžimams, karščiui ir kitiems šalutiniams poreikiams ir pagal tai rinktis dulkių siurblį.

Dulkių siurblių tipai: sauso valymo, plaunantys su vandens filtru, cikloniniai ir garais valantys siurbliai.

1. Sauso valymo dulkių siurbliai – pigiausi ir, matyt, dėl to populiariausi. Nešvarumai surenkami į popierinį/medžiaginį maišelį, kurie pripildyti turi būti keičiami naujais. Šio tipo siurbliai filtruoja bene geriausiai, dėl to rekomenduotini žmonėms, kurie yra alergiški dulkėms.

2. Plaunantys su vandens filtru labiausiai tinka baldų ir kiliminių dangų siurbimui, nes tokie siurbliai pasižymi mažesne trauka. Jie nešvarumus susiurbia į rezervuarus, kuriuos reguliariai reikia valyti.

3. Cikloninių dulkių siurblių privalumas – dulkės surenkamos į konteinerius, ne maišelius.

4. Garais valantys siurbliai paviršių siurbimui naudoja vandenį, kuris įkaitęs iki daugiau nei 93 laipsnių išskiria garus. Purškiamų garų pagalba yra sumažinamas dėmės ar purvo sukibimas su paviršiumi.

Renkantis dulkių siurblį, taip pat, svarbu atkreipti dėmesį ir į jo komplektaciją, kurią sudaro: antgalis (šepetys arba su minkštais šereliais), laidas (ilgis 8 - 13m.), ratukai (guminiai, plastikiniai ir guminiai su plastiku).

Atkreipti dėmesį patariama ir į dulkių siurblio galingumą (<1600 vatų), jo skleidžiamą garsą (68 - 80 db.) ir išsiaiškinti, pro kur pučiamas oras (pro virš ar šoną).

siurbliai
Bendri pranešimai , Idėjos ir patarimai
Ankstesnis įrašas
ĮRENGIAME BARĄ NAMUOSE
Sekantis įrašas
RENKAMĖS LAUKO DURIS

Palikite komentarą

*
*
*