LANGŲ RASOJIMAS IR KAIP TO IŠVENGTI

Langų rasojimas – problema, su kuria tenka susidurti ne vienam. Varvantis vanduo ir pablogėjęs matomumas – tai ženklai, jog reikia imtis atinkamų priemonių. Kokios priežastys tai sąlygoja ir kokie veiksmingiausi kovos su rasojimu būdai?

Pagrindinė problemos priežastis – nepakankama patalpų ventiliacija. Kokybiški plastikiniai langai pasižymi ypač geru sandarumu. Todėl rekomenduojama paprasčiausia išeitis – reguliariai vėdinti patalpas bent kelis kartus per dieną po 10-15 min. Tai leis išvengti drėgmės bei atnaujinti orą.

Taip pat, galima įrengti orlaides arba naudotis plastikiniuose languose įrengta mikroventiliacija (nedidelis plyšelis lango viršuje). Šitaip bus palaikoma nuolatinė oro kaita. Nepamirškite buitinių drėgmės surinkėjų – tai dar viena naudinga priemonė.

Jei patalpoje yra keli langai, o rasoja tik vienas, galbūt montavimo metu buvo padaryta klaidų. Tuomet būtina kreiptis į specialistus.

Atkreipkite dėmesį ir į vėdinimo ortakių būklę vonios kambaryje bei virtuvėje. Galbūt nuo jų užsiteršimo bute oro judėjimas apribojamas.

12large

Bendri pranešimai , Idėjos ir patarimai

Palikite komentarą

*
*
*