Kategorijos

Privatumo politika

UAB „MAKVEŽA“

Privatumo politika

 

Ši privatumo politika (toliau – Politika) skirta informuoti Jus apie tai, kaip UAB „MAKVEŽA“, juridinio asmens kodas 161621777, buveinė registruota adresu Keleriškių k., Kėdainių r. sav., Lietuva, adresas korespondencijai Ateities g. 15, Vilnius, Lietuva (toliau – Bendrovė arba mes), tvarko Jūsų asmens duomenis, taip pat apie Jūsų teises Bendrovei tvarkant asmens duomenis.

Privatumo politika taikoma Jums, jei Jūsų asmens duomenis tvarko Bendrovė.

Politika parengta vadovaujantis Bendruoju Duomenų Apsaugos Reglamentu (ES) 2016/679, Lietuvos Respublikos asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymu ir kitais Lietuvos Respublikoje taikomais teisės aktais, reglamentuojančiais duomenų apsaugą ir tvarkymą.

Ši Politika gali būti atnaujinama ir keičiama. Bendrovė informuos apie atnaujinimus, savo interneto svetainėje paskelbdama pakeistą Politikos tekstą. Patariame Jums periodiškai apsilankyti mūsų svetainėje ir peržiūrėti aktualią Politiką.

Jei Jums kyla su šia Politika susijusių klausimų ar turėtumėte prašymų, susijusių su Jūsų asmens duomenų tvarkymu, maloniai prašome kreiptis į mus bet kuriuo Jums patogiu būdu:

Paštu: Ateities g. 15, LT-08303 Vilnius, Lietuva

Telefonu: +370 5 2712394

El. paštu: administratore@mokivezi.lt

Asmens duomenų tvarkymo principai ir tikslai

Bendrovė siekia, kad Jūsų asmens duomenys būtų tvarkomi tiksliai, sąžiningai ir teisėtai ir tik tokiais tikslais, kuriais buvo renkami, laikantis teisės aktuose nustatytų asmens duomenų tvarkymo principų ir reikalavimų.

Bendrovė imasi visų protingų techninių ir organizacinių priemonių, siekdama apsaugoti apie Jus surinktus duomenis nuo jų praradimo, neleistino naudojimo ir pakeitimo.

Mes galime tvarkyti Jūsų asmens duomenis šiais tikslais:

  • Sutarčių sudarymo ir vykdymo;
  • Mokumo patikros;
  • Įsiskolinimo valdymo;
  • Teisinių reikalavimų pateikimo, įvykdymo ir gynimo;
  • Vidaus administravimo;
  • Užklausų valdymo;
  • Bendrovės parduodamų prekių ir teikiamų paslaugų kokybės užtikrinimo bei gerinimo;
  • Vaizdo stebėjimo (turto ir asmenų apsaugos);
  • Tiesioginės rinkodaros;
  • Darbuotojų atrankų į laisvas darbo vietas vykdymo.

Asmens duomenų tvarkymas sutarčių sudarymo, mokumo patikros ir įsiskolinimo valdymo tikslais

Sutarčių sudarymo, mokumo patikros ir įsiskolinimo valdymo tikslais mes galime tvarkyti šiuos asmens duomenis:

  • Identifikacinius asmens duomenis, tokius kaip vardas, pavardė, gimimo data;
  • Kontaktinius duomenis, tokius kaip el. pašto, gyvenamosios vietos adresai, telefono numeriai;
  • Duomenis, susijusius su juridiniais asmenimis, tokius kaip informacija apie asmenį, atstovaujantį klientui (juridiniams asmeniui), šio asmens užimamos pareigos;
  • Finansinius duomenis, tokius kaip informacija apie asmens įsiskolinimus, banko sąskaitos numeris;
  • Duomenis, gaunamus ir (arba) sukuriamus vykdant teisės aktų reikalavimus, tokius kaip duomenys, gauti pagal teisėsaugos institucijų, notarų, mokesčių administratoriaus, teismų ir antstolių paklausimus;
  • Duomenis, susijusius su paslaugų teikimu ar prekių pardavimu, tokius kaip duomenys apie sutarčių vykdymą arba nevykdymą, galiojančias arba baigusias galioti sutartis, duomenys apie sutarties sąlygas, prekių įsigijimo data;
  • Duomenis, renkamus ryšio ir kitomis techninėmis priemonėmis, tokius kaip IP adresas, informacija, gauta el. paštu, pranešimais ir kitomis ryšio priemonėmis.

Bendrovė minėtus asmens duomenis aukščiau nurodytais tikslais tvarko esant bent vienam iš šių pagrindų:

  • Bendrovei siekiant įvykdyti sutartį;
  • Vykdant Bendrovei nustatytas teisines prievoles;
  • Esant Bendrovės teisėtiems interesams.

Nurodytais tikslais Bendrovė tvarko duomenis ne ilgiau nei reikia konkrečiam tikslui pasiekti. Asmens duomenų saugojimo laikotarpis apibrėžiamas atsižvelgiant į Bendrovės teisėtą interesą arba teisės aktų reikalavimus.

Asmens duomenų tvarkymas tiesioginės rinkodaros tikslu

Tiesioginės rinkodaros tikslu tvarkome šiuos Jūsų asmens duomenis:

  • Identifikacinius asmens duomenis, tokius kaip vardas, pavardė, amžius;
  • Kontaktinius duomenis, tokius kaip el. pašto, gyvenamosios vietos adresai, telefono numeriai;
  • Duomenis, renkamus ryšio ir kitomis techninėmis priemonėmis, tokius kaip IP adresas, duomenys, susiję su lankymųsi mūsų Svetainėje ar naudojimųsi ja.

Bendrovė aukščiau nurodytus asmens duomenis tiesioginės rinkodaros tikslu tvarko nurodytais atvejais:

  • kai yra gaunamas Jūsų sutikimas tokiam duomenų tvarkymui;
  • kai esate Bendrovės klientas, neišreiškęs prieštaravimo Jūsų duomenis tvarkyti tiesioginės rinkodaros tikslais, panašių paslaugų/prekių rinkodarai.

Jūsų asmens duomenys tiesioginės rinkodaros tikslu gali būti tvarkomi šiais būdais:

  • elektroniniu paštu siunčiant naujienlaiškius su mūsų pasiūlymais ir naujienomis;
  • pateikiant individualiai Jums pritaikytus reklaminius skelbimus, pranešimus apie Bendrovės vykdomas akcijas ar organizuojamus renginius ir kitą panašią informaciją;
  • kviečiant Jus pateikti savo nuomonę, dalyvauti įvairiose apklausose apie Bendrovės parduodamas prekes ir teikiamas paslaugas.

Informuojame, kad pagal Jūsų pateiktus asmens duomenis tiesioginės rinkodaros tikslu gali būti vykdomas automatizuotas duomenų tvarkymas, įskaitant profiliavimą, siekiant pasiūlyti Jums individualiai pritaikytus sprendimus ir pasiūlymus. Jums nesutinkant su tokiu automatizuotu asmens duomenų tvarkymo būdu, įskaitant profiliavimą, Jūs turite teisę atšaukti savo sutikimą ar prieštarauti tokiam asmens domenų tvarkymui.

Jūs taip pat galite bet kuriuo metu atsisakyti mūsų naujienlaiškių. Tai padaryti galite kreipdamiesi į mus el. paštu [el. pašto adresas]. Taip pat atsisakyti Bendrovės siunčiamų naujienlaiškių galite paspaudę nuorodą, esančią kiekvieno siunčiamo naujienlaiškio apačioje.

Tiesioginės rinkodaros tikslu surinkti Jūsų asmens duomenys yra saugomi 2 metus nuo Jūsų sutikimo gavimo dienos. Jums atšaukus sutikimą dėl Jūsų asmens duomenų tvarkymo, mes nedelsdami imsimės veiksmų, kad Jūsų asmens duomenis sunaikintume.

Slapukų naudojimas Bendrovės interneto svetainėje

Bendrovės interneto svetainėje naudojami slapukai – nedideli tekstiniai failai, kuriuos Jūsų interneto naršyklė apsilankant mūsų interneto svetainėje patalpina Jūsų kompiuteryje, planšetėje arba kitame išmaniajame įrenginyje. Slapukai padeda atpažinti Jus kaip ankstesnį svetainės lankytoją, išsaugoti Jūsų lankymosi svetainėje istoriją ir pagal tai pritaikyti jos turinį. Taip pat slapukai padeda užtikrinti sklandų svetainės veikimą, leidžia stebėti lankymosi interneto svetainėje trukmę, dažnumą ir rinkti statistinę informaciją apie svetainės lankytojų skaičių.

Bendrovės svetainėje gali būti naudojami tokie slapukai:

  • būtinieji techniniai slapukai – tai slapukai, kurie būtini svetainės veikimui. Be jų teikti tam tikras svetainės paslaugas taptų neįmanoma, o svetainė veiktų ne taip sklandžiai, kaip turėtų. Šie slapukai nerenka jokios informacijos rinkodaros tikslais ir neįsimena, kur Jūs lankėtės internete;
  • funkciniai slapukai – šie slapukai nors ir nėra būtini svetainės veikimui, tačiau žymiai pagerina jos veikimą, kokybę ir vartotojų patirtį. Funkciniai slapukai leidžia svetainei įsiminti Jūsų pasirinkimus ir pateikti patobulintas bei labiau Jūsų poreikiams pritaikytas funkcijas;
  • statistiniai slapukai – šie slapukai renka informaciją apie naudojimąsi svetaine ir padeda tobulinti svetainės veikimą. Statistiniai (analitiniai) slapukai nerenka asmeninės vartotojų informacijos ir visa šių slapukų surinkta informacija yra apibendrinta ir anonimiška;
  • tiksliniai (reklaminiai) slapukai – tai slapukai, kurie naudojami siekiant parodyti pasiūlymus ar kitą informaciją, kuri galėtų Jus sudominti.

Žemiau lentelėje pateikiame informaciją apie pagrindinius Bendrovės svetainėje naudojamus slapukus.

Slapuko pavadinimas Slapuko tipas Sukūrimo momentas Galiojimo laikas Naudojami duomenys
_ga,_gid, NID Statistiniai slapukai Pirmojo apsilankymo svetainėje metu 2 metai, 24 val. Unikalus identifikatorius
Gdyn Statistiniai slapukai Pirmojo apsilankymo svetainėje metu 1 metai Unikalus identifikatorius
cid, uid Reklaminiai slapukai Pirmojo apsilankymo svetainėje metu 1 mėnuo Unikalus identifikatorius
IDE Tiksliniai (reklaminiai) slapukai Pirmojo apsilankymo svetainėje metu Nustatoma trečiųjų šalių Unikalus identifikatorius
SL_C_23361dd035530_KEY Funkciniai slapukai Pirmojo apsilankymo svetainėje metu Lankantis svetainėje Unikalus identifikatorius

 

Slapukų naudojimą galite kontroliuoti pakeitę savo naršyklės nustatymus. Daugiau informacijos apie tai, kaip pašalinti slapukus, o taip pat kitos naudingos informacijos, susijusios su slapukų naudojimu, galite rasti interneto svetainėje http://www.allaboutcookies.org/manage-cookies/.

Asmens duomenų tvarkymas užklausų valdymo ir Bendrovės parduodamų prekių ir teikiamų paslaugų kokybės užtikrinimo bei gerinimo tikslais

Bendrovė Jūsų duomenis tvarko ir tais atvejais, kai su mumis susisiekiate elektroniniu paštu, pateikdami užklausą, teikdami klausimus, atsiliepimus ar siųsdami informaciją kontaktais, nurodytais mūsų interneto svetainėje ar socialiniuose tinkluose.

Nurodytais tikslais mes galime tvarkyti šiuos Jūsų asmens duomenis:

  • Identifikacinius asmens duomenis, tokius kaip vardas, pavardė;
  • Kontaktinius duomenis, tokius kaip el. pašto, gyvenamosios vietos adresai, telefono numeriai;
  • Duomenis, susijusius su juridiniais asmenimis, tokius kaip informacija apie asmenį, atstovaujantį klientui (juridiniam asmeniui), šio asmens užimamos pareigos;
  • Duomenis, renkamus ryšio ir kitomis techninėmis priemonėmis, tokius kaip IP adresas, informacija, gauta el. paštu, pranešimais ir kitomis ryšio priemonėmis, įskaitant socialinius tinklus.

Bendrovė Jūsų duomenis šiais atvejais tvarko siekdama administruoti užklausas ir skundus, užtikrinti savo parduodamų prekių ir teikiamų paslaugų kokybę, saugodama ir gindama savo teises ir teisėtus interesus.

Bendrovė tvarko duomenis ne ilgiau nei reikia konkrečiam duomenų rinkimo tikslui pasiekti. Asmens duomenų saugojimo laikotarpis apibrėžiamas atsižvelgiant į Bendrovės teisėtą interesą arba teisės aktų reikalavimus.

Asmens duomenų tvarkymas Bendrovės vidaus administravimo ir teisinių reikalavimų pateikimo, įvykdymo ir gynimo tikslais

Bendrovės vidaus administravimo bei teisinių reikalavimų pateikimo, įvykdymo ir gynimo tikslais tvarko šiuos Jūsų asmens duomenis:

  • Identifikacinius asmens duomenis, tokius kaip vardas, pavardė, gimimo data;
  • Kontaktinius duomenis, tokius kaip el. pašto, gyvenamosios vietos adresai, telefono numeriai;
  • Duomenis, susijusius su juridiniais asmenimis, tokius kaip informacija apie asmenį, atstovaujantį klientui (juridiniam asmeniui), šio asmens užimamos pareigos;
  • Finansinius duomenis, tokius kaip informacija apie asmens įsiskolinimus, banko sąskaitos numeris;
  • Duomenis, gaunamus ir (arba) sukuriamus vykdant teisės aktų reikalavimus, tokius kaip duomenys, gauti pagal teisėsaugos institucijų, notarų, mokesčių administratoriaus, teismų ir antstolių paklausimus;
  • Duomenis, susijusius su paslaugų teikimu ar prekių pardavimu, tokius kaip duomenys apie sutarčių vykdymą arba nevykdymą, galiojančias arba baigusias galioti sutartis, duomenys apie sutarties sąlygas, prekių įsigijimo data;
  • Duomenis, renkamus ryšio ir kitomis techninėmis priemonėmis, tokius kaip IP adresas, informacija, gauta el. paštu, pranešimais ir kitomis ryšio priemonėmis, įskaitant socialinius tinklus.

Bendrovė aukščiau nurodytus asmens duomenis tvarko esant bent vienam iš šių pagrindų:

  • Bendrovei siekiant įvykdyti sutartį;
  • Vykdant Bendrovei nustatytas teisines prievoles;
  • Esant Bendrovės teisėtiems interesams.

Asmens duomenų saugojimo laikotarpis apibrėžiamas atsižvelgiant į Bendrovės teisėtą interesą arba teisės aktų reikalavimus (pvz., reglamentuojančius apskaitos, archyvavimo reikalavimus, ieškinio senaties terminą ir kt.).

Asmens duomenų tvarkymas darbuotojų atrankos tikslu

Bendrovės interneto svetainėje (http://mokivezi.lt/karjera-ir-darbo-pasiulymai/), taip pat Bendrovės elektroninio pašto adresais, darbo paieškos tinklalapiuose arba per įdarbinimo paslaugas teikiančias įmones galite pateikti mums savo duomenis, norėdami prisijungti prie mūsų komandos.

Darbuotojų atrankos tikslais tvarkome šiuos Jūsų asmens duomenis:

  • Identifikacinius asmens duomenis, tokius kaip vardas, pavardė, gimimo data, amžius;
  • Kontaktinius duomenis, tokius kaip el. pašto, gyvenamosios vietos adresai, telefono numeriai;
  • Profesinius duomenis, tokius kaip išsilavinimas, informacija apie kitas turimas kompetencijas, darbo stažas (patirtis), pareigybė, turimi leidimai (licencijos), mokymosi pažymėjimai (atestatai, diplomai), sertifikatai;
  • Duomenis apie kandidato į darbuotojus asmeninius pomėgius, tokius kaip kandidato savanoriškai gyvenimo aprašyme ir (ar) motyvaciniame laiške pateikta informacija;
  • Duomenis, renkamus ryšio ir kitomis techninėmis priemonėmis, tokius kaip informacija, gauta el. paštu, pranešimais ir kitomis ryšio priemonėmis, įskaitant socialinius tinklus.

Bendrovė Jūsų asmens duomenis nurodytu tikslu tvarkys Bendrovės teisėto intereso pagrindu ir (arba) Jūsų sutikimo pagrindu.

Pažymime, kad, siekdami įvertinti Jūsų kandidatūrą, rekomendacijų galime kreiptis į Jūsų nurodytus esamus darbdavius ir pasiteirauti informacijos apie Jūsų kvalifikaciją, profesinius gebėjimus ir dalykines savybes. Tokią informaciją galime rinkti tik gavę Jūsų atskirą sutikimą.

Atkreipiame dėmesį, kad kai Jūs atsiunčiate savo CV ar kitus asmeninius duomenis mūsų bendruoju elektroniniu paštu mums nepaskelbus atrankos, mes turime teisę tokius duomenis (kaip ir vykdomos atrankos atveju) saugoti ir naudoti vėlesnių atrankų tikslais iki 1 metų, o tais atvejais, kai yra gaunamas Jūsų atskiras sutikimas – 1 metus nuo sutikimo gavimo dienos. Davę tokį sutikimą, turite teisę bet kada jį atšaukti. Jei šia teise pasinaudosite, mes nedelsdami imsimės veiksmų, kad Jūsų asmens duomenis sunaikintume.

Asmens duomenų tvarkymas vykdant vaizdo stebėjimą

Siekdami užtikrinti Bendrovės, mūsų darbuotojų, klientų ir kitų asmenų turto, sveikatos ir gyvybės apsaugą, mes savo parduotuvėse, biurų patalpose ir teritorijose vykdome vaizdo stebėjimą. Vaizdo stebėjimą vykdome Bendrovės teisėto intereso pagrindu.

Mūsų vaizdo stebėjimo sistemos nenaudoja veido atpažinimo ir (ar) analizės technologijų, jomis užfiksuoti vaizdo duomenys nėra grupuojami ar profiliuojami pagal konkretų duomenų subjektą (asmenį).

Apie vykdomą vaizdo stebėjimą lankytojai informuojami informaciniais ženklais su vaizdo kameros simboliu ir duomenų valdytojo rekvizitais, kurie pateikiami prieš patenkant į stebimą teritoriją ir (ar) patalpą. Į vaizdo kamerų stebėjimo lauką nepatenka patalpos, kuriose lankytojai tikisi absoliučios asmens duomenų apsaugos, pavyzdžiui, tualeto kambariai.

Vaizdo stebėjimo metu surinkti vaizdo duomenys saugomi iki 14 kalendorinių dienų nuo užfiksavimo dienos arba ilgiau, jeigu tai yra būtina (pavyzdžiui, atliekant tyrimą).

Asmens duomenų tvarkytojai ir duomenų gavėjai

Jūsų asmens duomenų tvarkymui mes galime pasitelkti duomenų tvarkytojus, tokius kaip duomenų centrų paslaugas teikiančias įmones, naršymo internete ar veiklos internete analizę atliekančias įmones, reklamos, rinkodaros paslaugas teikiančias įmones, programinę įrangą kuriančias, teikiančias, palaikančias ir vystančias įmones, informacinių technologijų infrastruktūros paslaugas teikiančias įmones, ryšio paslaugas teikiančias įmones, saugos bendroves ir kt.

Pažymime, kad šiems duomenų tvarkytojams Jūsų asmens duomenys yra atskleidžiami tik tiek, kiek tai yra būtina jų paslaugoms teikti. Mūsų pasitelkti duomenų tvarkytojai gali tvarkyti Jūsų asmens duomenis tik pagal mūsų nurodymus. Be to, jie privalo užtikrinti Jūsų duomenų saugumą pagal galiojančius teisės aktus ir su mumis sudarytus rašytinius susitarimus.

Duomenys taip pat gali būti pateikiami kompetentingoms valdžios arba teisėsaugoms įstaigoms, pvz., policijai arba priežiūros institucijoms, tačiau tik joms pareikalavus ir tik tada, kai reikalaujama pagal galiojančius teisės aktus arba teisės aktų numatytais atvejais ir tvarka, siekiant užtikrinti mūsų teises, mūsų pirkėjų, darbuotojų ir išteklių saugumą, pareikšti, teikti ir ginti teisinius reikalavimus.

Informuojame, kad tam tikri Jūsų apsilankymo svetinėje duomenys (IP adresas, slapukai, techninė Jūsų naudojamos naršyklės informacija, kita su naršyklės veikla ir naršymu svetainėje susijusi informacija) naršymo svetainėje statistikos, analizės ir susijusiais tikslais gali būti perduoti ar padaryti prieinamais tiek Europos ekonominėje erdvėje (EEE), tiek ir už jos ribų veikiantiems subjektams (pvz., mums naudojantis Google Analytics paslauga, toks subjektas yra Jungtinėse Amerikos Valstijose veikianti bendrovė). Ne EEE valstybėse asmens duomenims gali būti taikoma mažesnė apsauga nei EEE valstybėse, tačiau mes kruopščiai vertinsime sąlygas, kuriomis tokie Jūsų duomenys bus vėliau tvarkomi ir saugomi po perdavimo aukščiau minėtiems subjektams.

Jūsų teisės

Savo asmens duomenų atžvilgiu Jūs turite šias teises:

  • susipažinti su Bendrovės tvarkomais Jūsų asmens duomenimis ir kaip jie yra tvarkomi;
  • tam tikrais atvejais prieštarauti duomenų tvarkymui;
  • tam tikrais atvejais reikalauti ištrinti asmens duomenis;
  • tam tikrais atvejais reikalauti perkelti asmens duomenis;
  • ištaisyti neteisingus, neišsamius, netikslius savo asmens duomenis;
  • reikalauti apriboti, išskyrus saugojimą, savo asmens duomenų tvarkymo veiksmus, kai duomenys tvarkomi nesilaikant teisės aktų reikalavimų.

Savo aukščiau nurodytas teises galite įgyvendinti, o taip pat skundus, prašymus ar pranešimus galite pateikti susisiekdami su mumis vienu iš šių būdų:

  • išsiųsdami mums el. laišką el. paštu administratore@mokivezi.lt
  • pateikdami rašytinį prašymą UAB „MAKVEŽA“ adresu Ateities g. 15, LT-08303 Vilnius, Lietuva.

Bendrovė įsipareigoja atsakyti į Jūsų prašymą per 1 mėnesį nuo jo gavimo dienos. Šis terminas prireikus gali būti pratęstas dar 2 mėnesiams, atsižvelgiant į prašymų sudėtingumą ir skaičių.

Tais atvejais, kai manote, kad Jūsų asmens duomenys yra tvarkomi neteisėtai ar yra pažeidžiamos Jūsų teisės, susijusios su duomenų tvarkymu, Jūs turite teisę pateikti skundą Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai.

Kita informacija

Asmenys, kurie yra jaunesni negu 16 metų, negali teikti jokių asmens duomenų per mūsų interneto svetainę. Jei esate asmuo, kuris yra jaunesnis negu 16 metų, prieš pateikdami asmeninę informaciją, turite gauti savo tėvų arba kitų teisėtų globėjų sutikimą.

Bendrovės internetinėje svetainėje gali būti patalpinta trečiųjų šalių reklaminių skydelių, nuorodų į jų internetines svetaines ir paslaugas, kurių Bendrovė nekontroliuoja. Informuojame, kad Bendrovės neatsako už informacijos, kurią surinko trečiosios šalys, saugą ir privatumą. Todėl rekomenduojame kiekvienu atveju prieš lankantis šiose interneto svetainėse pasidomėti šių trečiųjų šalių skelbiamomis privatumo politikomis.