10 NEĮTIKĖTINŲ FOLIJOS PANAUDOJIMO BŪDŲ!

10 NEĮTIKĖTINŲ FOLIJOS PANAUDOJIMO BŪDŲ!

Egzistuoja daugybė praktiškų triukų bei patarimų, kaip namų buitį, jų tvarkymą palengvinti su čia pat, namuose, randamų daiktų ir produktų pagalba. Ankstesniuose blogo įrašuose jau pasakojome, kaip namuose užtikrinti švarą glicerino pagalba ar kaip panaikinti blogą kvapą su virtuvės spintelėje turimais produktais! Šiame blogo įraše MOKI-VEŽI specialistai dalinasi puikiais patarimais, kaip kiekvienoje virtuvėje randama folija gali pasitarnauti praktiškai.

Atnaujinkite sidabrą. Blizgesį praradusius sidabrinius stalo įrankius, indus ar net papuošalus lengvai nuvalysite namų sąlygomis – jums prireiks tik folijos bei maistinės sodos, druskos.

Eiga: į keptuvės dugną įklokite foliją. Įpilkite karšto vandens bei įdėkite du šaukštelius kepimo sodos bei druskos. Išmaišykite bei sudėkite sidabrinius daiktus, kuriuos norite nuvalyti. Palaikykite keletą minučių taip, kad daiktai liestųsi prie folijos (ji jonų mainų principu šiame procese veiks kaip katalizatorius). Tuomet sidabrinius daiktus nuplaukite šaltu vandeniu ir nusausinkite – viskas, jie bus it nauji!

Žirklių galandimas. Tai atlikti itin paprasta: sulankstykite foliją į kelių sluoksnių juostą ir ją sukarpykite: jūsų žirklės ir vėl bus aštrios.

Baldų perstumimas. Nenorite subraižyti grindų? Prieš perstumdant, po baldų apačia dėkite foliją neblizgia puse į apačia.

Kad drabužiai nesielektrintų. Kelis suglamžytos folijos rutuliukus įmeskite į skalbimo mašiną – drabužiai po skalbimo ne tik turėtų prarasti ypatybę elektrintis, bet ir netrauks įvairių pūkelių.

Nusprendėte perdažyti namus? Visko, ko reikia dažymui, rasite MOKI-VEŽI, tačiau pamiršus įsigyti apsauginių juostų, vietoj jų galite panaudoti foliją. Apdenkite ja durų rankenas, elektros lizdus, jungiklius ir taip apsaugokite nuo ištepimo dažais.

Keptuvių bei puodų šveitimas. Jei šie prisvilę, nebūtina naudoti agresyvių valymo priemonių – pakaks sodos arba druskos ir gabalėlio folijos. Pastarąjį suglamžykite, į puodą įberkite šiek tiek druskos ar sodos ir pamatysite, kaip lengvai ir greitai nušveisite prisvilusius puodus.

Ilgesniam kieto muilo naudojimui. Kad šis netežtų (taip dažnai nutinka nuo drėgmės), muilinėje po kietu muilu paklokite folijos gabalėlį.

Rūdžių dėmių šalinimas. Distiliuotame acte pamirkytas suglamžytos folijos gabalėlis jas pašalins akimirksniu.

Lygintuvo valymas. Jei pastarąjį metas valyti – pasinaudokite folija. Tai atlikti paprasta: įkaitus lygintuvui, šį bent kelis kartus perbraukite per folijos lapą (būtinai apsukite kita puse, kad nuvalyti nešvarumai ir vėl neprikibtų) – ir viskas: jis bus it naujas!

Lengvesniam lyginimui. Sunkiau lyginamus drabužius be vargo išlyginsite, jei po apačia paklosite folijos lapą. Lyginimo metu jis atspindės karštį, todėl drabužis greičiau išsilygins. Išbandykite!

Turite daugiau išbandytų triukų, kaip buityje panaudoti foliją? Pasidalinkite su mumis Facebook paskyroje!

Bendri pranešimai , Idėjos ir patarimai

Palikite komentarą

*
*
*