MEDINĖS TERASOS PRIEŽIŪRA ŽIEMĄ

Medinė terasa – tikras rojaus kampelis, suburiantis šeimą pietums vasarą, arbatos pertraukėlei saulėtais rudens rytais ar ankstyvą pavasarį. Šaltuoju metų laiku ši namų vieta neretai „iškeliauja atostogų“ ir tampa tik trumpa stotele keliaujant į ar iš namų. Visgi, norint, kad šeimos tradicijos gyvuotų ir kitą sezoną, o medinė terasa tarnautų kur kas ilgesnį laiką, reikia ją tinkamai prižiūrėti. Jau rašėme, kad orams atšilus, pavasarį, medinę terasą bei lauko baldus itin rekomenduojama aliejuoti. O ką specialistai pataria daryti žiemai prasidedant? Papasakojome šiame įraše.

Pirmas žingsnis: prevencija

Žiemai artėjant, kol dar neprasidėjo gausus sniegas, medinę lauko terasą būtina paruošti poilsiui. Ją nuplaukite, nušlifuokite ir būtinai impregnuokite specialiais medienai skirtais impregnantais – taip terasos dangą apsaugosite nuo galimo puvimo bei grybelio. Mūsų specialistai rekomenduoja „Altax“ impregnantą, kuris greitai džiūsta, nesudaro plėvelės bei leidžia medienai kvėpuoti. Be to, juo impregnuotas paviršius bus atsparus lietui jau po 1 valandos nuo padengimo.

Pasirūpinkite ir lauko baldais

Nepamirškite ir terasoje esančių baldų: palikti neapsaugoti jie gali pridaryti žalos ir pakenkti medinei dangai. Pavyzdžiui, metaliniai baldai ims rūdyti, o rūdys pakenks medienai, paliks sunkiai išvalomas dėmes. Tuo tarpu, žiemai neparuošti mediniai lauko baldai nuo drėgmės ims pelyti. Ilgai netrukus pelėsis pasieks ir medinę dangą, Mūsų specialistai lauko baldus rekomenduoja kruopščiai nuvalyti, nusausinti ir apdengus laikyti uždaroje, tačiau gerai vėdinamoje patalpoje.

Nepamirškite nukasti sniego

Medinę lauko terasą jau paruošus žiemai – bus ramiau. Visgi, snygiui įsibėgėjus, sniegą patariama periodiškai nukasti. Kadangi mediena impregnuota, pats sniegas dangai nėra pavojingas, tačiau gali sukelti nepatogumų vaikštant, lipant laiptais ar varstant lauko duris.

Sniego kasimui nuo medinių paviršių nesirinkite metalinio kastuvo – šis gali subraižyti dangą. Tam, kad netektų keisti medinės terasos dangos, geriau investuokite į gerą plastikinį sniego kastuvą.

Neleiskite kauptis drėgmei

Žiemai įsibėgėjus, ant medinės terasos susidariusį ledo ar kietą sniego sluoksnį būtinai pašalinkite. Kitu atveju, atsiradusi drėgmė gali negrįžtamai pakenkti terasos dangai.

Taip pat atminkite, kad ledo ar kieto sniego sluoksnio jokiu būdu negalima atitirpinti druskos ar smėlio pagalba: aštrios dalelės gali subraižyti medieną.

Tikimės, kad šie patarimai jums bus naudingi. Daugiau patarimų, naujienų bei mūsų specialistų rekomendacijų ieškokite Facebook paskyroje!

Bendri pranešimai , Idėjos ir patarimai

Palikite komentarą

*
*
*