ŽALIUZIŲ VALYMO YPATUMAI

ŽALIUZIŲ VALYMO YPATUMAI

Estetiškos ir lengvai pakabinamos bei prižiūrimos: žaliuzės – idealus pasirinkimas bet kuriame namų kampelyje ar biure. Jos idealiai tiks tiek virtuvėje, tiek ir miegamajame – tereikia tinkamai išsirinkti žaliuzių tipą. Tiesa, ant jų labiau kaupiasi dulkės bei nešvarumai, tad būtinai įvertinkite faktą, kad jas valyti reikės šiek tiek dažniau nei įprastas užuolaidas, kurias pakanka išskalbti skalbimo mašinoje.

Kaip prižiūrėti skirtingų tipų žaliuzes –mūsų blogo įraše:

Tekstilės žaliuzės

Vertikalios žaliuzės, pagamintos iš tekstilės, valomos sunkiau nei kitų tipų žaliuzės. Šių žaliuzių negalima skalbti – bent kartą per savaitę žaliuzių juosteles rekomenduojama perbraukti sausa kempine: taip būsite tikri, kad nešvarumai ant jų tikrai nesikaups. Visgi, jei jų prisikaupė, žaliuzes valykite muilu sudrėkinta kempinėle, po to nusausinkite.

Tik atminkite, kad JŲ JOKIU BŪDU NEGALIMA SKALBTI.

Plastikinės ir aliuminio žaliuzės

Jų priežiūra – pati lengviausia! Pakaks periodiškai (bent kas savaitę ar dvi) sausa šluoste nuvalyti dulkes. Jei jų daugiau, pirmiausia nuvalykite sudrėkinta šluoste, vėliau nusausinkite. Vualia!

Ritininės užuolaidos

Ritininės užuolaidos paprastai gaminamos iš itin kokybiškų audinių, kurie prieš tai mirkomi specialioje priemonėje, sulaikančioje dulkes bei nešvarumus. Būtent todėl šių žaliuzių-užuolaidų praktiškai nereikės valyti, nes jos tiesiog neišsiteps! Periodiškai jas galite nusiurbti ar perbraukti sausa šluoste.

Nepamirškite, kad švaros pojūtį namuose suteikia ne tik prižiūrėtos žaliuzės – nereikėtų užmiršti ir  periodiškai nuvalyti langų. Sumanūs patarimai – mūsų ankstesniame blogo įraše!

Bendri pranešimai , Idėjos ir patarimai

Palikite komentarą

*
*
*