ĮRENGINĖJAME VAIKŲ KAMBARĮ: 5 FANTASTIŠKOS IDĖJOS

Rugsėjis – idealus metas atnaujinti jūsų mažylio kambarį! Šiandien, kuomet kiekvienoje namų erdvėje karaliauja ne tik estetika, bet ir maksimalus funkcionalumas, pastarasis neturėtų aplenkti ir mažiausių jūsų namų gyventojų kambario. Dalinamės kūrybiškomis, idealiai vaikų kambaryje tinkančiomis bei ekonomiškomis idėjomis. Pamatysite – iš paprasto vaikų kambario, ši erdvė akimirksniu virs mėgstamiausia jūsų mažylio vieta!

  1. Formos ir detalės

Ne paslaptis, kad patys mažiausieji pasaulį pažinti pradeda nuo detalių, įvairių figūrų, tad šių vaiko kambaryje neturi trūkti: rinkitės geometrinėmis figūromis puoštus kilimus, sienas dabinkite įvairiomis dekoracijomis, karpiniais bei rinkitės žaismingus tapetus, kuriuos vaikui augant galėsite keisti atsižvelgiant į besikeičiantį jo skonį.

  1. Siena, ant kurios galima piešti!

Jau ūgtelėjusių vaikučių kambarį paverskite ne tik miego, bet ir hobių zona. Jei jūsų atžala mėgsta piešti, rekomenduojame bent vieną kambario sieną skirti šiam pomėgiui – ją dažykite mokyklinėms lentoms skirtais dažais „Tikkurila Liitu“. Ant jais nudažytos sienos, baldų ar durų gims gražiausi jaunojo menininko šedevrai!

  1. Alternatyva šedevrams ant sienų

Kol kas sienų dažyti nenorite? Ant jų tvirtinkite piešimo popieriaus ruloną. Tegul savo mėgstamiausius darbus vaikas būtinai įrėmina!

  1. Dekoracijos, dekoracijos, dekoracijos

Vaikystė prabėga akimirksniu, tad tebūnie ji žaisminga ir spalvota – leiskite savo atžalai kambarį puošti kaspinais ar balionais, mėgstamiausiais filmų ar knygų herojais! Žaismingos bei įvairių formų detalės skatina mažylio kūrybiškumą, lavina vaizduotę bei, žinoma, pakelia nuotaiką. Nežinote, nuo ko pradėti dekoruoti? Leiskitės į išskirtinio, ryškaus šviestuvo paieškas!

  1. Spalvos

Kokias spalvas rinktis įrenginėjant vaikų kambarį? MOKI-VEŽI specialistai pataria sienoms rinktis lengvesnes spalvas, kurios nevargina, priešingai – turi raminamąjį poveikį. Štai, kambario detalės, baldai bei aksesuarai gali būti sodresnių, ryškesnių spalvų. Mūsų blogo įraše jau kalbėjome apie psichologinį spalvų poveikį: štai mėlyna spalva ramina, žalia sugeria neigiamas emocijas, o, pavyzdžiui, rožinė didina atidumą, gerina nuotaiką bei sukuria komforto įspūdį.

Linkime malonių vaiko kambario įrenginėjimo darbų! Daugiau patarimų ieškokite mūsų Facebook paskyroje.

Bendri pranešimai , Idėjos ir patarimai

Palikite komentarą

*
*
*