PASIDARYKITE PATYS: LESYKLĖLĖ

Norint savo kiemą ar sodą papuošti lesyklėle paukšiams, nebūtina pirkti – lesyklėlę galima pasigaminti patiems. Būdų yra daug ir įvairių. Turime Jums keletą pasiūlymų. Sudėtinga nebus, todėl, jeigu turite, į pagalbą pasikvieskite ir savo mažuosius. Sėkmės!

LESYKLĖLĖ IŠ MEDINIŲ PAGALIUKŲ

Jums reikės: medinių ledų pagaliukų, klijų, virvės ir sėklų paukšteliams.

Visų pirma, klijų pagalba iš 12 ledų pagaliukų pagaminkite lesyklėlės pagrindą, suklijuodami pagaliukus briaunomis vieną prie kito. Pasistenkite, kad pagaliukų ilgiai sutaptų.

Užtvirtinimui: priešinga kryptimi negu išdėstyti pagrindo pagaliukai, šiek tiek atitraukus nuo kraštų ant pagrindo priklijuokite du papildomus pagaliukus.

VIENA DALIS

Ta pačia kryptimi, kaip išdėstyti pagrindo pagaliukai, ant dviejų papildomai priklijuotų pagaliukų galų priklijuokite dar du pagaliukus. Tokią pačią veiksmų eigą tęskite iki kol visi kubo šonai turės šešias pagaliukų eilutes (neskaičiuojant pagrindo). Papildomai prie pirmos pagaliukų eilutės galite pritvirtinti storesnį pagaliuką, ant kurio paukščiukas galėtų nutūpti.

ANTRA DALIS

Lesyklėlę virvės pagalba galite tvirtinti prie medžio šakos ar vynio, įkalto namo lauko sienoje.

TREČIA DALIS

LESYKLĖLĖ IŠ PLASTMASINIO BUTELIO

Jums reikės: tuščio plastmasinio butelio, dviejų medinių šaukštų, peilio, aštraus įrankio, virvės ir sėklų paukšteliams.

homemade-bird-feeder-5

Butelyje rašikliu pažymėkite 4 taškus: du iš jų skirtinguose butelio šonuose, vienodame aukštyje, o kitus du - 3 centimetrais aukščiau, tačiau taip pat, vienas prieš kitą, skirtinguose butelio šonuose ir vienodame aukštyje. Pažymėtose vietose aštriu įrankiu išpjaukite nedideles skyles. Jos turi būti dyžio, tinkamo siauriems medinių šaukštų galams įstatyti.

homemade-bird-feeder-6

Butelį laikydami aukštyn kojomis, į išpjautas vietas įstatykite medinius šaukštus semtuvu įgaubtu paviršiumi į viršų – tai bus paukštelio maitinimo vieta.

Capture

homemade-bird-feeder-8

Supilkite sėklas ir butelį uždarykite dangteliu. Skyles aštraus įrankio pagalba šiek tiek padidinkite, kad sėklos galėtų pamažu byrėti.

homemade-bird-feeder-9

homemade-bird-feeder-101

Capture3

Apatinę butelio dalį apriškite virvėmis ir skirtinguose butelio šonuose užtvirtinkite virvių mazgus. Gautą gaminį galite tvirtinti prie medžio ar kito sode esančio daikto.

homemade-bird-feeder-11

Capture2

LESYKLĖLĖ IŠ APELSINO

Jums reikės: apelsino (ar kelių), medinio pagaliuko, žirklių, peilio, virvės, šaukštelio ir sėklų paukšteliams.

materials-for-feeder

Pirmiausia, šaukštelio pagalba išskobkite apelsino vidų.

scoop-out-the-fruit

Pagaliuku skirtinguose apelsino šuonuose pradurkite dvi skyles.

push-skewer

Pro skyles prakiškite virvelę.

pull-the-twine

Tą pati pakartokite dar kartą, skyles pradurdami kitose apelsino pusėse ir pro jas prakišdami kitą virvelę.

gather-the-ends

Apelsino vidų pripildykite sėklomis ir lesyklėlę kabinkite ant medžio.

orange-bird-feeder

Su pavasariu!

Bendri pranešimai , Idėjos ir patarimai

Palikite komentarą

*
*
*