FOTOTAPETAI: KAIP RINKTIS IR KLIJUOTI?

Fototapetai – puikus pasirinkimas tiems, kurie nori išskirtinio bei nuotaikingo interjero. Pasiruošimas juos klijuoti nėra sudėtingas, tačiau pastangų reikės idėti šiek tiek daugiau, nei klijuojant įprastus tapetus.

Pirmiausia, būtina klijuojamą paviršių nuplauti vandeniu bei užglaistyti įvairius įtrūkimus tam, kad nebūtų nelygumų. Dažytas sienas reiktų nugruntuoti.

Pigiausias variantas yra rinktis popierinius fototapetus. Jie būna sujungti iš kelių atskirų dalių, kurias prieš klijuojant reikia sutepti klijais. Taip pat, patartina skirtingas dalis bent keliais milimetrais užleisti vieną ant kitos. Nors popierinių fototapetų atspausdinimo kokybė yra gera, o vaizdas iš toliau atrodo puikiai, žvelgiant iš arti matosi sujungimai.

Taip pat, galima rinktis iš plataus lipdukinių fototapetų pasirinkimo. Jų klijavimas paprasčiausias, nes nereikia papildomo pasiruošimo. Tokie fototapetai gali būti klijuojami tiesiai ant sienos paviršiaus. Esant reikalui, lipdukiniai fototapetai yra lengvai pakeičiami, o dažytas sienos paviršius lieka nepažeistas.

Dar vienas variantas – flizelininiai fototapetai. Paprastai jie būna vertikalių juostų, kurios sausos klijuojamos prie klijais išteptos sienos. Tokių fototapetų kokybė yra geresnė, o sujungimo siūlės lieka nepastebimos.

Darbo metu patalpoje neturi būti skersvėjo, o optimaliausia kambario temperatūra – 20°C.

Venkite klijų patekimo ant tapetų paviršiaus.

Rekomenduojama nuo fototapetų bent kartą per du mėnesius nuvalyti dulkes sausu skudurėliu ar plunksnine dulkių šluotele.

fototapetai
Bendri pranešimai , Idėjos ir patarimai
Sekantis įrašas
KLIJUOJAME PLYTELES

Palikite komentarą

*
*
*