NATŪRALIOS MEDIENOS LUKŠTAI IR JŲ NAUDOJIMAS VIDAUS APDAILOJE

Medis vidaus apdailoje naudojamas seniai, tačiau vienas didžiausių pokyčių yra susijęs su medienos panaudojimu modernaus interjero kūrime. Šiuo klausimu, svarbiu kriterijumi tampa ne tik teigiamos medžio savybės, kaip natūralumas ar ekologiškumas, tačiau ir vizualinė jo išraiška. Kuriant modernų interjerą dažnai naudojami natūralios medienos lukštai.

Natūralios medienos lukštai gaminami iš skirtingų medžio rūšių: riešutmedžio, ąžuolo, klevo, uosio ir net raudonmedžio bei kitų, o apdirbami jie specialiomis technologijomis. Natūralios medienos lukšto sluoksniu (0,6 mm) yra dengiamos fanieros, medienos drožlių (MDP) arba plaušų plokštės (MDF), kurios vėliau naudojamos baldų, sienų, pertvarų ir kitų interjero detalių gamybai. Natūralios medienos lukštu klijuotos fanieros plokštės naudojamos dažniausiai.

Vieni didžiausių natūralios medienos lukštų privalumų yra: kaina, estetinis patrauklumas, plati spalvų paletė, unikali tekstūra, atnaujinimo galimybė. Vizualiai natūralios medienos lukštai mažai kuo skiriasi nuo medžio masyvo, tačiau paminėtos savybės medienos lukštui suteikia nemažai privalumų, kuomet kalbama apie modernaus interejero kūrimą.

Bendri pranešimai , Idėjos ir patarimai

Palikite komentarą

*
*
*